Η Mazda έχει ήδη στην φαρέτρα της τον SkyActiv-D κινητήρα.

Nέο diesel μοτέρ κατασκευάζει η Mazda

4.059 Επισκέψεις στο άρθρο (21/10/2019)

Το 2020 η Mazda θα ενισχύσει την γκάμα των κινητήριων συνόλων της με ένα νέο diesel μοτέρ που θα είναι ταυτόχρονα «καθαρό» και πολύ αποδοτικό.

Mπορεί ολο και περισσότερες εταιρείες να επενδύουν στην ηλεκτρική τεχνολογία και να αφήνουν πίσω τους κινητήρες diesel, η Mazda όμως είναι ένας από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων που δεν σχεδιάζει να τους εγκαταλείψει. Μάλλον το αντίθετο.

Η Mazda έχει ήδη στην φαρέτρα της τον SkyActiv-D κινητήρα αλλά το αφεντικό της φίρμας στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης στην Ευρώπη, κ. Christian Schultze, δήλωσε πως οι επενδύσεις στους diesel κινητήρες θα συνεχιστούν. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Στηρίζουμε τους diesel κινητήρες. Το 2020 θα έχουμε μια νέα προσέγγιση στα μοτέρ πετρελαίου. Θα σας δείξουμε πόσο καθαροί και αποδοτικοί μπορούν να γίνουν».

Ένα σαφές παράδειγμα για το πώς θα προσπαθήσει να εξελίξει τους πετρελαιοκινητήρες είναι αυτό που έχει κάνει με τον καινούριο Skyactiv-X. Η ιαπωνική μάρκα υπόσχεται πως το νέο 4κύλινδρο μοτέρ χωρητικότητας 2.000 κ.εκ συνδυάζει την απόδοση ενός βενζινοκινητήρα και την οικονομία καυσίμου που έχει ένα μοτέρ πετρελαίου. Συγκεκριμένα, η ισχύς φτάνει τα 180 άλογα και τα 224 Νm ροπής με τις εκπομπές ρύπων να ορίζονται στα 96 γραμ.CO2/χλμ. Ακριβή στοιχεία για την κατανάλωση δεν έχουν ανακοινωθεί, επειδή η μάρκα ισχυρίζεται πως αυτή εξαρτάται από την έκδοση, από το μέγεθος των τροχών και από το κιβώτιο (αυτόματο ή χειροκίνητο).

Η Mazda πάντως δεν αδιαφορεί για τις εξελίξεις στην ηλεκτροκίνηση και για αυτό ετοιμάζεται να παρουσιάσει στο Τόκιο το πρώτο της ηλεκτρικό ευρείας παραγωγής.
 
 

VW LEASEPRO
test center