Νέο σπορτίφ Lada Granta Drive Active

5.951 Επισκέψεις στο άρθρο (11/9/2019)

Η Lada διευρύνει τη γκάμα του Granta με την έκδοση Drive Active η οποία προσφέρει ένα πιο αθλητικό ύφος στο δημοφιλές μοντέλο της μάρκας. Πιο «άγριο» σε σχεδίαση αμάξωμα και σπορτίφ ανάρτηση μεταξύ των διαφορών από τις απλές εκδόσεις.


Η γέφυρα μεταξύ των συμβατικών εκδόσεων του Granta και της κορυφαίας Sport έρχεται να γεφυρωθεί με το επίπεδο Drive Active που επικεντρώνεται στο αισθητικό κομμάτι αλλά και στο στήσιμο του ρωσικού μοντέλου. Η νέα σπορτίφ έκδοση του σεντάν της Lada εφοδιάζεται με ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, καθώς και πλευρικά μαρσπιέ που χαρίζουν ένα πιο αθλητικό ύφος σε συνδυασμό πάντα με τις ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών με μαύρο φινίρισμα. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν το αεροδυναμικό φιλέτο στην πόρτα του χώρου αποσκευών, που παίζει το ρόλο αεροτομής, η μακρόστενη νίκελ απόληξη της εξάτμισης και ο διακριτικός αεροδυναμικός διαχύτης.

Πέραν του ντιζάιν, το ρωσικό στρατόπεδο εφοδιάζει το Granta Drive Active με πιο σφικτή ανάρτηση για να τονώσει την οδική συμπεριφορά, όντας ένα από τα 28 νέα επιμέρους στοιχεία τα οποία ενσωματώνονται στην εν λόγω έκδοση. Περνάμε στην καμπίνα του σπορτίφ σεντάν, εκεί που παρατηρεί κανείς τα θερμαινόμενα καθίσματα με τα πιο ογκώδη μαξιλάρια στο πλάι για καλύτερη πλευρική στήριξη και τις κόκκινες ραφές που κοσμούν την επένδυση του δερμάτινου τιμονιού και του επιλογέα ταχυτήτων. Κόκκινος είναι και ο φωτισμός του πίνακα οργάνων, ενώ σε ό,τι αφορά την παλέτα των χρωμάτων του αμαξώματος περιλαμβάνονται οκτώ επιλογές.

Κάτω από το καπό του Granta Drive Active εδρεύει ο ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 1,6 λτ. με ισχύ 106 ίππων, όντας τοποθετημένος εγκάρσια, που συνδυάζεται είτε με μηχανικό ή με αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων. Στην περίπτωση του αυτόματου Granta Drive Active ο οδηγός έχει στη διάθεσή του εκτός των άλλων και το οδηγικό προφίλ «Sport» που αλλάζει-αγριεύει το μοτέρ και το κιβώτιο.

Σε επίπεδο εξοπλισμού, τέλος, η σπορτίφ έκδοση του ρωσικού σεντάν έχει στη φαρέτρα του μεταξύ άλλων air condition, ηλεκτρικούς θερμαινόμενους καθρέπτες, δύο αερόσακους, ηχοσύστημα με 4 ηχεία κ.α.. Οι τιμές της νέας έκδοσης για την αγορά της Ρωσίας ξεκινούν από τις 629.900 ρούβλια, ήτοι περί τις 8.750 ευρώ, για το χειροκίνητο κιβώτιο και από 654.900 ρούβλια (9.090 ευρώ) για το αυτόματο κιβώτιο.

OPEL NEA MONTELA
test center