• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
3 φωτογραφίες »

Νέο turbo μοτέρ 1,8 λτ. για το Subaru Forester

4.827 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/10/2020

H Subaru επεκτείνει την γκάμα κινητήρων του Forester με ένα νέο boxer μοτέρ 177 ίππων, ωστόσο παραμένει άγνωστο εάν θα το φέρει στην Ευρώπη.


Ford: ΝΕΑ εποχή Service & ανέπαφων υπηρεσιών. Και με Bonus πιστότητας!


Με έναν τετρακύλινδρο 1.800άρη turbo boxer κινητήρα  ενισχύεται η γκάμα κινητήρων του Subaru Forester, ωστόσο αυτή την στιγμή, η εταιρεία κάνει διαθέσιμο το μοτέρ αυτό μόνο στην Ιαπωνία.

Το μοτέρ έχει την κωδική ονομασία CB18 και έχει δύο εκκεντροφόρους  στην κυλινδροκεφαλή πάνω από τον θάλαμο καύσης και λειτουργεί με τεχνολογία άμεσου ψεκασμού. Η απόδοση του είναι 177 άλογα και 300 Nm ροπής, όπως ακριβώς συμβαίνει στο καινούριο Levorg wagon.

O 1.800άρης κινητήρας προσφέρεται στην Ιαπωνία στην έκδοση Sport σε συνδυασμό με CVT κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης ενώ η Subaru του προσφέρει επίσης πιο σφικτή ανάρτηση και μια σειρά από διαφοροποιήσεις στην εμφάνισή του όπως μαύρη γρίλια, μαύρες ζάντες 18 ιντσών και περισσότερο δέρμα και suede στην καμπίνα. Mέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση για το εάν ο κινητήρας αυτός θα έρθει στην Γηραιά Ήπειρο.

Πρόσφατα, η Subaru λάνσαρε και μια νέα έκδοση με την ονομασία Edition Sport40 στην Γερμανία για να γιορτάσει τα 40 χρόνια παρουσίας της Subaru στην Γερμανία. Τα στοιχεία που έκαναν την έκδοση αυτή να διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες εξοπλιστικές εκδόσεις του μοντέλου είναι η μαύρη γρίλια, τα ελαφρώς πιο σκούρα φώτα ομίχλης, οι ράγες στην οροφή και οι διάσπαρτες πορτοκαλί λεπτομέρειες. Ζάντες 18 ιντσών σε χρώμα ανθρακί περιλαμβάνονται ως στάνταρ ενώ το Dark Blue Pearl εξωτερικό χρώμα διατίθεται αποκλειστικά στην έκδοση αυτή. Η ισχύς πηγάζει από ένα ήπια υβριδικό κινητήριο σύνολο που αποτελείται από ένα 2λιτρο boxer κινητήρα 150 ίππων σε συνδυασμό με κιβώτιο CVT κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης.
 

22 διαθέσιμα άρθρα για SUBARU  FORESTER