• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Νέο χειροκίνητο κιβώτιο της VW δια χειρός SEAT

Διαβάστηκε από 4866 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/7/2019
 

Η SEAT ανέλαβε την κατασκευή του νέου μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων με εσωτερική ονομασία MQ281, που θα εφοδιάζει διάφορα μοντέλα του VW Group, αρχής γενομένης από το πρόσφατα ανανεωμένο Passat, και υπόσχεται μειωμένες εκπομπές CO2 έως και 5 γρ./χλμ..


Οι τάσεις της αυτοκίνησης με τη στροφή προς τον εξηλεκτρισμό των οχημάτων, που έχουν ως απώτερο σκοπό τις μειωμένες εκπομπές ρύπων, θέλουν τα νέα μοντέλα να χρησιμοποιούν αυτόματα κιβώτια και σε αυτά να έχει δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα. Παρόλα αυτά, το γερμανικό group επιμένει στην αξιοποίηση των χειροκίνητων κιβωτίων και προχωρά στη δημιουργία ενός «φρέσκου» μηχανικού σασμάν με μικρές τροποποιήσεις που είναι αρκετές όμως για να βελτιώσουν την αποδοτικότητα και την κατανάλωση, η οποία με τη σειρά της επηρεάζει τις εκπομπές ρύπων.

Η συνεχής ανάπτυξη της αγοράς των SUV, που έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τους μεγάλους τροχούς, τα ογκώδη αμαξώματα και το επιπλέον βάρος, οδήγησε με τη σειρά της σε μεγαλύτερες απαιτήσεις από τα κιβώτια ταχυτήτων όσον αφορά στην αντοχή και την απόδοση, αλλά και στην κατανάλωση καυσίμου. Έτσι ο γερμανικός Όμιλος εξέλιξε το MQ281, ένα υψηλής απόδοσης μηχανικό κιβώτιο που ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις, σύμφωνα με τον Χέλμουτ Γκέμπελς, επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης μηχανικών κιβωτίων και συστημάτων τετρακίνησης.

Το MQ281 έχει φάσμα ροπής από 200 έως και 340 Nm, κάτι που σημαίνει πως αντικαθιστά πλήρως ή εν μέρει τα κιβώτια ταχυτήτων της Volkswagen, MQ250 και MQ350. Το νεότερο κιβώτιο βασίζεται σε ένα μοτίβο 2,5 αξόνων με τη σχέση μετάδοσης να αγγίζει το 7,89, κάτι που αποτελεί σημαντικό εχέγγυο για την καλή απόδοση σε «βαριά» οχήματα με τροχούς μεγάλης διαμέτρου ενώ παράλληλα διευκολύνει το downspeeding (σ.σ. το downspeeding είναι τρόπος οδήγησης για εξοικονόμηση καυσίμου με επιλεγμένη μεγάλη σχέση και τον κινητήρα να λειτουργεί σε χαμηλές σ.α.λ.).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της μάρκας, η βελτίωση της σχέσης απόδοσης του νέου κιβωτίου οφείλεται κατά βάση στην καλύτερη κυκλοφορία του λιπαντικού, επιτυγχάνοντας στην ουσία ομοιόμορφη λίπανση στα εντόσθια και επιμήκυνση του χρόνου ζωής του λιπαντικού.

Τέλος, να πούμε πως, το πρώτο μοντέλο που θα εξοπλιστεί με το νέο MQ281 κιβώτιο θα είναι το πρόσφατα ανανεωμένο Passat, ενώ η παραγωγή του θα γίνεται στα εργοστάσια της SEAT στη Βαρκελώνη και στην Κόρδοβα.

Tags: VOLKSWAGEN, SEAT

Πως ένα ιδιωτικό πάρκινγκ γίνεται «φρούριο»!

Πως λειτουργεί η εξάτμιση;

Γυάλισμα ή κέρωμα;

Hyundai Kona VS VW T-Roc

Η κίνηση στους δρόμους

Δοκιμή: Νέα Toyota Corolla Hybrid

Tο Suzuki Ignis facelift;

Teaser του πρώτου ηλεκτρικού της Hyundai

Το εσωτερικό του πρώτου ηλεκτροκίνητου CUPRA

Νέο μοντέλο από την Opel

Όρια ταχύτητας: Δίνει κανείς σημασία;

Μήπως το «μικρό» μοτέρ δεν είναι το πιο έξυπνο;

Αισθητήρες παρκαρίσματος και κάμερες

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Civic σεντάν με 182 PS από 22.325€

SEAT: Tarraco το νέο μεγάλο SUV της Seat

FORD: Πλήρης έλεγχος για το μεταχειρισμένο που θέλεις

NISSAN: Έως 1.500 ευρώ έκπτωση στο Qashqai

RENAULT: Ανακάλυψε δροσιστικές, καλοκαιρινές προσφορές!

CITROEN: Reverse Sales και στα SUV

PEUGEOT: Mοναδικές τιμές Peugeot για όλα τα μοντέλα μέχρι τις 31 Αυγούστου

περισσότερα »