• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το Nissan Qashqai μετά την αναβάθμιση, που δέχθηκε προσφέρει ακόμη πιο στιβαρό και ασφαλές πάτημα.

Το Toyota C-HR διαθέτει τα πιο ευχάριστα δυναμικά χαρακτηριστικά και τηρουμένων των αναλογιών φτάνει να χαρακτηριστεί ακόμα και απολαυστικό.

Εξαιρετικός ο τρόπος που διαχειρίζεται η ανάρτηση τις ανωμαλίες του δρόμου στο Tiguan, η ποιότητα κύλισης του οποίου έχει premium χαρακτηριστικά.

Στο δρόμο: Το C-HR είναι απολαυστικό

93.093 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/11/2018

Βασισμένο στη νέα παγκόσμια πλατφόρμα της Toyota (TNGA), το C-HR παρουσιάζει ένα άκρως ενδιαφέρον οδηγικό προφίλ, το οποίο τηρουμένων των crossover αναλογικών μπορεί να χαρακτηριστεί έως και απολαυστικό. Το τονισμένο κράτημα, το άκαμπτο πλαίσιο, το χαμηλό κέντρο βάρους και το «σωστό» τιμόνι σε παρακινούν να ανεβάσεις ρυθμό, ενώ τα άκρως αποτελεσματικά φρένα (100-0 χλμ./ώρα σε 35,5 μ.), σε γεμίζουν με ασφάλεια. Τέλος είναι πολύ αποτελεσματικό και στα αστικά του καθήκοντα με το μικρότερο κύκλο στροφής (10,4 δλ.). Η απόσταση από το έδαφος είναι στα 160 χλστ., ενώ πρέπει να τονιστεί το στάνταρ πακέτο συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας Toyota Safety Sense.

Το Qashqai αν και δίνει έμφαση στην άνεση διαθέτει ένα πολύ στιβαρό και ασφαλές πάτημα, ενώ παράλληλα η πολύ καλή ηχομόνωσή του δεν αφήνει τους θορύβους να εισέλθουν στην καμπίνα. Δεν θα προβληματίσει στις ανωμαλίες του οδοστρώματος, ενώ και η κλίση του αμαξώματος ακόμα και υπό πίεση είναι συγκρατημένη. Οι βελτιώσεις στην ανάρτηση της ανανεωμένης έκδοσης έχουν τονίσει τόσο την ποιότητα κύλισης, όσο και την αίσθηση που εισπράττει από το τιμόνι ο οδηγός δείχνοντας ότι έπιασαν απόλυτα τόπο. Τα στάνταρ συστήματα Active Trace και Αctive Ride Control συμβάλουν στην απόλυτα ομοιογενή εικόνα του Qashqai στο δρόμο. Παράλληλα είναι ιδιαίτερα ικανό στο χώμα χάρη στη μεγάλη απόσταση από το έδαφος.

Το highlight του Tiguan είναι η εξαιρετική ποιότητα κύλισης, που εμφανίζει. Η ανάρτηση φιλτράρει τις ανωμαλίες, το πλαίσιο είναι γρανίτης, ενώ ο θόρυβος που περνάει στην καμπίνα είναι πολύ χαμηλός. Υπό πίεση τα περιθώρια πρόσφυσης είναι αυξημένα χάρη και στα θεόρατα μετατρόχια, οι κλίσεις του αμαξώματος δεν προβληματίζουν και παρά το ελαφρύ τιμόνι μπορείς να το κατευθύνεις εκεί που θες με την MQB πλατφόρμα να εμφανίζει έναν ευχάριστο «αέρινο» χαρακτήρα. Εξοπλισμένο με πολλά στάνταρ ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας εμπνέει απόλυτη εμπιστοσύνη ακόμα και στην υπερβολή. Και εδώ η απόσταση από το έδαφος σου επιτρέπει να κινηθείς γρήγορα και απροβλημάτιστα σε light διαδρομές.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ