• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Qashqai Vs Kadjar Vs Karoq

45.960 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/4/2020

Το ντέρμπι των 20.000: Βάζουμε στο «ζύγι» τρία μικρομεσαία SUV με πολύ προσιτή τιμή που κυμαίνεται στα 20 χιλιάρικα. Τι έχουν να προσφέρουν τα Nissan Qashqai, Renault Kadjar και Skoda Karoq σε αυτά τα λεφτά;

NISSAN: Πάρε Qashqai με όφελος 1.500 ευρώ


Τα μικρομεσαία SUV αποτελούν πλέον τον καλύτερο σύμμαχο μιας οικογένειας, αφού προσφέρουν μεγάλους χώρους για άνετες μετακινήσεις και μπορούν να αποτελέσουν το μεταφορικό σας όχημα και στις αποδράσεις σας.

Κάθε οικογενειάρχης θα τα προτιμούσε φυσικά, αλλά από την άλλη δεν θα ήθελε να δώσει και μια περιουσία για να τα πάρει. Εμείς λοιπόν για να συνδυάσουμε το τερπνόν μετά του ωφελίμου, επιλέξαμε 3 C-SUV, τα Nissan Qashqai, Renault Kadjar και Skoda Karoq, στις βασικές βενζινοκίνητες εκδόσεις τους, όπου το κόστος κτήσης τους είναι 20.000 +/-500 ευρώ.

Εμφάνιση: Πιο «νόστιμο» το Qashqai
Η εμφάνιση είναι υποκειμενική σίγουρα και ειδικά σε μοντέλα με πιο κλασσικά σχήματα και σιλουέτα οι διαφορές κρίνονται στις λεπτομέρειες, οι οποίες στη συγκεκριμένη περίπτωση ευνοούν οριακά το μοντέλο της Nissan.

Το μήκους 4.377 χλστ. Qashqai, δείχνει να συνδυάζει πιο αρμονικά τις ακμές του αμαξώματός με τις καμπύλες του επιφάνειες, δημιουργώντας ένα σύγχρονο και ενδιαφέρον, αισθητικά, προφίλ. Παράλληλα η μπροστινή μάσκα σχήματος «V» με τα στενόμακρα σώματα τονίζουν το δυναμισμό του. Το μεγαλύτερο εκ των τριών Kadjar (4,49 μ.) ακολουθεί την ίδια σχεδιαστική λογική, με μεγάλη μάσκα μπροστά και συνδυασμό καμπυλών με ακμών. Αντίστοιχα ο δυναμισμός τονίζεται μέσω των φουσκωμένων θόλων. Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά υπέρ του Qashqai είναι η σχεδίαση της τρίτης κολώνας με το φτερό να ανεβαίνει ψηλά.

Δίπλα τους το Karoq των 4,38 μ. βασίζεται σε πιο κοφτερές γραμμές και έντονες γωνίες με μεγάλες και «καθαρές» επιφάνειες. Ξεχωρίζουν οι δυναμικές γραμμές στο καπό και στον προφυλακτήρα, ενώ η αιχμηρή του λογική μεταφέρεται στα λεπτά φώτα μπροστά.

Value for Money: Πιο καλό το Skoda Karoq
Η τιμές των τριών μοντέλων καθιστούν και τα τρία μοντέλα VFM από τα αποδυτήρια. Παράλληλα και μεταξύ τους είναι για το ύψος του ποσού μικρές οι διαφορές, καθώς το φθηνότερο Kadjar κοστολογείται από 19.790 ευρώ στην έκδοση Αuthentic και το ακριβότερο Qashqai από 20.450 ευρώ και ενδιάμεσα υπάρχει το Karoq που κοστίζει 19.900 ευρώ. Οι εκδόσεις αν και αρχικές περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα και βασικες έξτρα ευκολίες. Από εκεί και πέρα το Qashqai μειονεκτεί στο θέμα infotainment καθώς δε διαθέτει οθόνη αφής, ενώ το μείον στο Karoq μπαίνει λόγω διετούς εγγύησης έναντι τριών που προσφέρουν Nissan και Renault. Ωστόσο το μοντέλο της Skoda είναι το μόνο που διαθέτει σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος. 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)