Ντεμπουτάρει στο ράλι του Βελγίου το Toyota GR Yaris με μοτέρ υδρογόνου
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ντεμπουτάρει στο ράλι του Βελγίου το Toyota GR Yaris με μοτέρ υδρογόνου

4.301 Επισκέψεις στο άρθρο (17/8/2022)

Το δημόσιο ντεμπούτο του στην Ευρώπη είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει το Toyota GR Yaris H2, δηλαδή το πρωτότυπο Yaris με κινητήρα εσωτερικής καύσης που «καίει» υδρογόνο!

Αποκαλύπτεται στο κοινό

Στο τέλος του 2021 η Toyota παρουσίασε το GR Yaris H2. Το εν λόγω μοντέλο έκανε αμέσως αίσθηση καθώς εξοπλίζεται με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης που «καίει» υδρογόνο. Παρόλο το γεγονός πως μιλάμε για ένα πειραματικό αυτοκίνητο, εντούτοις η Toyota δεν το κρατάει κρυφό και μάλιστα ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται για το δημόσιο ντεμπούτο του.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Οδηγός ο Kankkunen στο ράλι του Βελγίου για το WRC

Όπως λοιπόν έγινε γνωστό το δημόσιο ντεμπούτο του GR Yaris H2 θα γίνει το τριήμερο 19-21 Αυγούστου κατά τη διάρκεια του Ypres Rally στο Βέλγιο για τη συνέχεια του WRC. Το υδρογονοκίνητο Yaris θα οδηγηθεί από τον θρύλο του αγωνίσματος και τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Juha Kankkunen. Θυμίζουμε πως το καινοτόμο σύστημα μετάδοσης κίνησης του GR Yaris H2, έχει αναπτυχθεί στην GR Corolla H2, την οποία και οδήγησαν ο Jari-Matti Latvala και ο Πρόεδρος της φίρμας Akio Toyoda κατά τη διάρκεια του Fuji 24 Hours νωρίτερα φέτος.

Μικρές αλλαγές σε σχέση με τον κινητήρα του κανονικού GR Yaris

Τα πειραματικά υδρογονοκίνητα GR Yaris Η2 και GR Corolla H2 έχουν τον ίδιο 3-κύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο 1,6 λίτρων κινητήρα που βρίσκουμε και στο υπάρχον GR Yaris των 261 ίππων, αλλά με τροποποιημένο σύστημα τροφοδοσίας και έγχυσης καυσίμου, για χρήση υδρογόνου ως καύσιμο. Το υδρογόνο έχει ταχύτερο ρυθμό καύσης από τη βενζίνη, με αποτέλεσμα την καλή απόκριση σε συνδυασμό με μία εξαιρετική περιβαλλοντική απόδοση. Πέραν του ότι είναι εξαιρετικά καθαρή η καύση του υδρογόνου, έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι προσδίδει απόλαυση στην οδηγική εμπειρία θυμίζοντας σε ήχο και αίσθηση τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Συνέχεια του άρθρου >>>
AUTOFIT PASXA
4green