Η GR Supra Super GT έκανε την πρεμιέρα της στο Tokyo Auto Salon.

Eίναι ένα υψηλών επιδόσεων αγωνιστικό αυτοκίνητο που αποτελεί προεπισκόπηση του μοντέλου που θα ανταγωνιστεί στη σειρά Super GT στην Ιαπωνία.

Ντεμπούτο για τη Toyota GR Supra Super GT

2.307 Επισκέψεις στο άρθρο (11/1/2019)

Την αποκάλυψη του αγωνιστικού πρωτότυπου Toyota GR Supra Super GT έκανε η ιαπωνική μάρκα.

Μπορεί τα νέα της Toyota να επισκιάζονται το τελευταίο διάστημα από την επερχόμενη αποκάλυψη της νέας Supra, ωστόσο η φίρμα προχώρησε στην επίσημη αποκάλυψη του αγωνιστικού πρωτότυπου GR Supra Super GT.
 
Αν και στο παρελθόν η μάρκα είχε κάνει γνωστή την έλευση του μοντέλου μέσω teaser εικόνας, πλέον έχουμε τη δυνατότητα να δούμε σε πλήρη αποκάλυψη την εξωτερική του εμφάνιση, αλλά και να λάβουμε τις πρώτες πληροφορίες.
 
Η GR Supra Super GT που έκανε την πρεμιέρα της στο Tokyo Auto Salon, είναι ένα υψηλών επιδόσεων αγωνιστικό αυτοκίνητο που αποτελεί προεπισκόπηση του μοντέλου που θα ανταγωνιστεί στη σειρά Super GT στην Ιαπωνία. Επιπλέον το μοντέλο τον επόμενο χρόνο θα μπει στη κατηγορία GT 500 και θα αντικαταστήσει το Lexus LC.
 
Ξεκινώντας από μπροστά μπορούμε να δούμε το μοντέλο να έχει δύο τεράστιους αεραγωγούς, οι οποίοι συνδυάζονται, τόσο στο πλάι όσο και από κάτω με αεροδυναμικά κομμάτια. Οι προβολείς φαίνονται να είναι παρόμοιοι με αυτούς που χρησιμοποιούνται στο μοντέλο παραγωγής, όχι όμως και οι καθρέπτες που και αυτοί με τη σειρά τους έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να προσφέρουν στο αεροδυναμικό σκέλος.
 
Πηγαίνοντας προς τα πίσω θα συναντήσει κανείς τις ευρείες πλαϊνές ποδιές και τους μεγάλους τροχούς που συνδυάζονται με ελαστικά Bridgestone, ενώ στο πίσω μέρος η γιγαντιαία αεροτομή, μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει.
 
Ενώ η Toyota Gazoo Racing δεν ανέφερε προδιαγραφές, σημείωσε ότι η Supra ανταγωνίστηκε στο πρωτάθλημα Grand Touring Car της Ιαπωνίας για 12 χρόνια και εξασφάλισε τον τίτλο σε τέσσερις διαφορετικές περιστάσεις. Τέλος κατά την παρουσίαση η εταιρεία ανέφερε πως αυτοκίνητο όχι μόνο «θα προσφέρει χαρά σε μεγάλο αριθμό πελατών», αλλά θα «συμβάλει στη δημιουργία ολοένα καλύτερων αυτοκινήτων».

Mercedes
test center