Ντεμπούτο για την Plug-in υβριδική Alfa Romeo Tonale
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ντεμπούτο για την Plug-in υβριδική Alfa Romeo Tonale

4.455 Επισκέψεις στο άρθρο (17/11/2022)

Η μεταμόρφωση της Alfa Romeo συνεχίζεται με την παρουσίαση της Tonale Plug-in Hybrid Q4, η οποία αποτελεί και το πρώτο βήμα για το μέλλον της σπορ οδήγησης σύμφωνα με το όραμα της ιταλικής μάρκας.

Έχει συνολική αυτονομία που ξεπερνά τα 600 χιλιόμετρα

Η Alfa Romeo Plug-in Hybrid Q4 Tonale συνεχίζει τη πορεία της μάρκας προς την ηλεκτροκίνηση συνδυάζοντας μέγιστη αποδοτικότητα και παράλληλα σπορ χαρακτήρα. Η πλέον αποδοτική έκδοση στην ιστορία της μάρκας έχει εκπομπές CO2 μόλις 26 γρμ./χλμ και συνολική αυτονομία που ξεπερνά τα 600 χλμ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τετρακίνητη με 280 άλογα, 0-100 σε 6,2 δλ.

Το Plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο της Tonale αποτελείται από έναν turbo βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων απόδοσης 180 ίππων που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων και κινεί τους εμπρός τροχούς και έναν ηλεκτρικό κινητήρα μέγιστης απόδοσης 90 kW και 250 Nm ροπής που κινεί τους πίσω τροχούς (η συνολική ισχύς φτάνει τα 280 άλογα). Το σύστημα λειτουργεί σε τάση 306V και η μπαταρία χωρητικότητας 15,5 kWh  εξασφαλίζει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία που ξεπερνά τα 80 χλμ. σε αστικές συνθήκες. Η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας διαρκεί λιγότερο από 2,5 ώρες, χάρη στον ενσωματωμένο φορτιστή που υποστηρίζει έως και 7,4 kW ισχύος.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα διαρκεί μόλις 6,2 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 135 χλμ./ώρα στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση και τα 206 χλμ./ώρα στην υβριδική λειτουργία. Φυσικά, η επιτάχυνση είναι πάντα άμεση χάρη στη ροπή του ηλεκτροκινητήρα.

Νέες λειτουργίες για ακόμα υψηλότερη αποδοτικότητα

Το σύστημα παραμετροποίησης έχει επαναπροσδιοριστεί, έτσι ώστε να υποστηρίξει τη λειτουργία του συστήματος τετρακίνησης Q4, αλλά και συνολικότερα του νέου Plug-in Hybrid συστήματος. Συγκεκριμένα η επιλογή Dynamic στοχεύει στη μέγιστη απόδοση και των δύο κινητήρων, προσφέροντας παράλληλα ακόμα πιο άμεση απόκριση των χειριστηρίων. Αντίστοιχα η επιλογή Natural βελτιστοποιεί τη λειτουργία για όσο το δυνατόν χαμηλότερη ενώ τέλος, η επιλογή Advance Efficiency ρυθμίζει το σύστημα με γνώμονα τη μέγιστη αποδοτικότητα και ανάκτηση ενέργειας και είναι ιδανικό για την κίνηση σε αστικές συνθήκες.
 

Η δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης προσφέρει μια χαλαρωτική εμπειρία οδήγησης, ενώ η λειτουργία E-Save επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας -εκτός από την ανάκτηση κατά την επιβράδυνση- και από τον κινητήρα. Η επιλογή του E-Save, αλλά και μια σειράς άλλων χαρακτηριστικών που αφορούν στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση μπορούν να ρυθμιστούν από τον οδηγό μέσω της οθόνης του συστήματος πολυμέσων.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
moto