5 φωτογραφίες »

H Cadillac αναμένεται να προσφέρει στην Ευρώπη την XT4 με δύο κινητήρες.

Ντεμπούτο για την ευρωπαϊκή Cadillac XT4

2.755 Επισκέψεις στο άρθρο (24/9/2020)

Την XT4 η οποία θα προσφερθεί στις ευρωπαϊκές αγορές παρουσίασε επίσημα η Cadillac προσφέροντας έτσι στην «Γηραιά Ήπειρο» μία ακόμα επιλογή στη λαοφιλή κατηγορία των SUV.

Πριν από περίπου 1,5 έτος οι κατάσκοποι είχαν εντοπίσει για πρώτη φορά πρωτότυπα της XT4 να δοκιμάζονται στους ευρωπαϊκούς δρόμους και σήμερα έφτασε η ώρα για το αμερικανικό SUV να παρουσιαστεί και επίσημα. Περνώντας στα πιο σημαντικά η Cadillac αναμένεται να προσφέρει στην Ευρώπη την XT4 με δύο κινητήρες. Ένα 2λιτρο turbo diesel μοτέρ που αναπτύχθηκε εντός της Ευρώπης και έναν ίδιας χωρητικότητας turbo κινητήρα βενζίνης που θα φτάσει αργότερα. Αμφότεροι, σύμφωνα με τη μάρκα πληρούν τα πρότυπα εκπομπών Euro 6d.    
 
Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας πετρελαίου θα προσφέρει 174 ίππους και 381 Nm ροπής μεταξύ 1.500 και 2.750 σ.α.λ και θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο εννέα ταχυτήτων και κίνηση στους εμπρός τροχούς. Προαιρετικά θα υπάρχει και η δυνατότητα τετρακίνησης. Όπως προαναφέραμε αργότερα θα προστεθεί και η επιλογή βενζίνης μέσω ενός 2λιτρου τούρμπο μοτέρ. Η εν λόγω επιλογή θα καθίσει στην κορυφή της γκάμας προσφέροντας 230 ίππους και θα εξοπλίζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο εννέα ταχυτήτων και σύστημα τετρακίνησης.
 
Η Cadillac εκτός της βασικής έκδοσης θα προσφέρει την XT4 σε δύο ακόμα αποκλειστικές για την Ευρώπη εκδόσεις. Η Launch Edition είναι η πρώτη και ξεκινά από τις 42.900 ευρώ στην Γερμανία, ενώ η Launch Edition Sport ανεβάζει το αρχικό κόστος απόκτησης στις 47.100 ευρώ στην ίδια αγορά. Να θυμίσουμε πως το βασικό μοντέλο κοστίζει από 35.800 ευρώ.
 
Ανεξάρτητα από την έκδοση οι ευρωπαϊκές XT4 διαθέτουν φώτα LED, ζάντες 18 ιντσών ηλεκτρικά και θερμαινόμενα καθίσματα, θερμαινόμενο τιμόνι, πίσω πόρτα με λειτουργία hands-free κ.α. Από κει και πέρα οι άλλες δύο εκδόσεις προσθέτουν έξτρα εξοπλισμό.
 
Η Cadillac XT4 θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές από τις 10 Οκτωβρίου.

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center