3 φωτογραφίες »

Tο GR010 αποτελεί την προεπισκόπηση του οδικού hypercar που πρόκειται να κατασκευάσει η μάρκα.

Ντεμπούτο για το αγωνιστικό Toyota του Le Mans

2.558 Επισκέψεις στο άρθρο (15/1/2021)

Η Toyota αποκάλυψε επίσημα το αγωνιστικό της αυτοκίνητο για το Le Mans, κάνοντας παράλληλα την προεπισκόπηση του επερχόμενού της hypercar για το δρόμο!


Έχοντας το όνομα Toyota GR010, το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Toyota μέσω του οποίου η ιαπωνική φίρμα θα συμμετάσχει στον 24ωρο αγώνα του Le Mans, έκανε το ντεμπούτο του, όπως άλλωστε ήταν προγραμματισμένο να συμβεί. Ωστόσο το πιο σημαντικό είναι πως το GR010 αποτελεί την προεπισκόπηση του οδικού hypercar που πρόκειται να κατασκευάσει η μάρκα βασιζόμενη στο νέο της αγωνιστικό αυτοκίνητο.
 
Οι πληροφορίες που έχουν υπάρξει στο παρελθόν αναφέρουν πως η Toyota θα κατασκευάσει τουλάχιστον 20 αυτοκίνητα για τους δημόσιους δρόμους. Πληροφορίες για την ισχύ που θα έχει δεν υπάρχουν, ωστόσο, αφού το μοντέλο δεν θα βρίσκεται κάτω από αγωνιστικούς περιορισμούς, η ιπποδύναμη του λέγεται πως θα είναι σημαντικά αυξημένη, ακόμα και κοντά στα 1.000 άλογα ή με την βοήθεια τριών συνολικά ηλεκτρικών μοτέρ, η δύναμη του κινητήριου σύνολο ίσως φτάσει ακόμα και τα 1.400 PS!
 
Επιστρέφοντας στον διεκδικητή του Le Mans, σύμφωνα με την Toyota, το υβριδικό αγωνιστικό αυτοκίνητο GR010 αναπτύχθηκε τους τελευταίους 18 μήνες στα κεντρικά γραφεία της ομάδας στην Κολωνία της Γερμανίας. Το ηλεκτρικό υβριδικό σύστημα μετάδοσης, από την άλλη πλευρά, αναπτύχθηκε στο Higashi-Fuji της Ιαπωνίας.
 
Η ισχύς του προέρχεται από ένα twin-turbo V6 μοτέρ 3,5 λίτρων που είναι ρυθμισμένο να προσφέρει 680 ίππους, τροφοδοτώντας τους πίσω τροχούς. Ο ηλεκτρικός κινητήρας ισχύος 272 ίππων που αναπτύχτηκε από τις Aisin AW και Denso στέλνει την ισχύ του στον μπροστά άξονα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το GR010 είναι 250 χιλιοστά μακρύτερο, 100 χλστ. πιο πλατύ και 100 χλστ. ψηλότερο από το TS050 LMP1 προκάτοχό του. Είναι επίσης βαρύτερο φτάνοντας τα 1.040 κιλά.
 
Αναφορικά με τους οδηγούς για τους αγώνες τους πρωταθλήματος FIA World Endurance Championship (WEC). Οι Kamui Kobayashi, Mike Conway και Jose Maria Lopez θα οδηγήσουν το αυτοκίνητο με τον αριθμό # 7, ενώ οι Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima και Brendon Hartley θα αγωνιστούν με το # 8 GR010.  

Toyota
test center