Το νέο της παγκόσμιο SUV αποκάλυψε με κάθε επισημότητα η Kia.

Στο κομμάτι των κινητήρων το μοντέλο θα διατίθεται με τρεις επιλογές (τουλάχιστον αρχικά) δύο βενζίνης και μία ντίζελ.

Tο Seltos προήλθε από το όνομα Κέλτος (Celtos στα αγγλικά), ο οποίος κατά την ελληνική μυθολογία ήταν γιός του Ηρακλή και της Κελτίνης.

Ντεμπούτο για το νέο Kia Seltos

18.739 Επισκέψεις στο άρθρο (20/6/2019)

Το νέο της παγκόσμιο SUV αποκάλυψε με κάθε επισημότητα η Kia, παρουσιάζοντας το Seltos, το οποίο έρχεται με τρεις επιλογές κινητήρων, σπορ χαρακτηριστικά, αλλά και ελληνικό όνομα.

Σηματοδοτώντας την είσοδο της Kia στην ινδική αγορά, το Seltos παρουσιάστηκε στην ασιατική χώρα, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα νέο SUV το οποίο θα προσφερθεί παγκόσμια, άρα αναμένεται να έρθει και στην Ευρώπη. Αυτό θα συμβεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2019.
 
Σε ότι αφορά το μοντέλο, το Seltos χαρακτηρίζεται από μακρύ καπό με έντονες δυναμικές γραμμές, ενώ η «μύτη της τίγρης», όπως συνηθίζεται βρίσκεται και στη γρίλια του νέου SUV. Ο προφυλακτήρας συμβάλει επίσης στο σπορ χαρακτήρα του, όπως και η στιβαρή γραμμή που ακολουθούν οι «ώμοι», σε συνδυασμό με την κεκλιμένη προς τα πίσω οροφή. Οι LED προβολείς του μοντέλου, χαρακτηρίζονται από 4 κάθετα σε σχήμα C στοιχεία, τα LED φώτα ημέρας στο άνω μέρος και τη διακοσμητική φάσα που φαίνεται να διέπει όλη τη μάσκα. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει το μεταλλικό στοιχείο που είναι ενσωματωμένο στον προφυλακτήρα και η μικρή αεροτομή που εδρεύει στο τέλος της οροφής και φιλοξενεί το τρίτο φως φρένου. Επιπλέον τα δύο οριζόντια τοποθετημένα φωτιστικά σώματα ενώνονται μέσω μίας μεταλλικής λεπτής γραμμής, στις άκρες τις οποίας βλέπουμε τις λυχνίες της όπισθεν.
 

Σε άλλα εξωτερικά στοιχεία, στην έκδοση GT Line όπου θα είναι παρούσα, το Seltos θα διαθέτει ζάντες 18 ιντσών, όμως στις πιο «μικρές» εκδόσεις οι ζάντες θα μετριούνται σε 16 ή 17 ίντσες.
 
Δυστυχώς η κορεατική φίρμα δεν έδωσε στη δημοσιότητα επίσημες εικόνες από το εσωτερικό. Ωστόσο έχετε και έχουμε πάρει μία γεύση από την αποκάλυψη της καμπίνας που έγινε μέσω κατασκοπευτικών εικόνων πριν από λίγες ημέρες. Από κει και πέρα γνωρίζουμε πως μέρος του εξοπλισμού θα είναι μία οθόνη 10.25 ιντσών για να ρυθμίζεται το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, ενώ στον κατάλογο του προαιρετικού εξοπλισμού θα βρίσκεται ένα head-up display 8.0 ιντσών και ένα σύστημα ήχου της Bose με οκτώ ηχεία.
 
Στο κομμάτι των κινητήρων το μοντέλο θα διατίθεται με τρεις επιλογές (τουλάχιστον αρχικά) δύο βενζίνης και μία ντίζελ. Στην πρώτη κατηγορία υπάγονται ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας 1,6 λίτρων (177 ίππους) και ο ατμοσφαιρικός 2,0 λίτρων (149 ίππους). Ο μοναδικός πετρελαιοκινητήρας είναι 1,6 λίτρων προσφέροντας 136 άλογα. Τρία θα είναι και τα κιβώτια ταχυτήτων, όλα αυτόματα και θα διατεθούν ανάλογα με την αγορά. Στη γκάμα υπάρχει ένα εξάρι, ένα επτάρι διπλού συμπλέκτη και ένα CVT. Για την κίνηση δεν υπάρχει κάποια πληροφορία, ωστόσο η Kia λέει ότι θα υπάρχουν τρία προφίλ οδήγησης Normal, Eco και Sport. 
 

Τέλος, για την ιστορία να αναφέρουμε πως, σύμφωνα με τη μάρκα το Seltos προήλθε από το όνομα Κέλτος (Celtos στα αγγλικά), ο οποίος κατά την ελληνική μυθολογία ήταν γιός του Ηρακλή και της Κελτίνης και από αυτόν πήραν το όνομά τους οι Κέλτες. Ωστόσο το αρχικό γράμμα «C» έχει αντικατασταθεί από το «S» για να δώσει έμφαση στις λέξεις sportiness και speed (σπορ χαρακτήρας και ταχύτητα).

Hyundai
vw