• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
2 φωτογραφίες »

Η φίρμα γνωστοποίησε πως οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράσουν το μοντέλο τόσο ως hatchback, όσο και ως βάγκον (Variant).

Ντεμπούτο για το νέο VW Golf TGI

3.127 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/10/2020

Τη διάθεση και της 8ης γενιάς του Golf σε έκδοση (TGI) φυσικού αερίου (CNG) ανακοίνωσε επίσημα η Volkswagen.


Ford: ΝΕΑ εποχή Service & ανέπαφων υπηρεσιών. Και με Bonus πιστότητας!


Η όγδοη γενιά του VW Golf διατίθεται με μεγάλη γκάμα κινητήρων, επιτρέποντάς στους ενδιαφερόμενους να επιλέξουν ανάμεσα σε βενζίνη, ντίζελ, καθώς και υβριδικά, μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχει προστεθεί στις επιλογές και η έκδοση με φυσικό αέριο κάτι που ισχύει και για την 8η γενιά του γερμανικού best seller.
 
Όπως γνωστοποίησε επίσημα η μάρκα το μοντέλο είναι πλέον διαθέσιμο, με την αυτονομία του Golf TGI καταναλώνοντας αποκλειστικά CNG να ανέρχεται περίπου στα 400 χιλιόμετρα. Η φίρμα γνωστοποίησε παράλληλα πως οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράσουν το μοντέλο τόσο ως hatchback, όσο και ως βάγκον (Variant).
 
Η συνολική χωρητικότητα δεξαμενής του CNG είναι επί του παρόντος 115 λίτρα ή 17,3 κιλά, ενώ παρούσα είναι και μία δεξαμενή για τη βενζίνη χωρητικότητας 9 λίτρων. Η εταιρεία υπόσχεται πως ο κινητήρας TSI 1,5 λίτρων (130 PS) καταναλώνει 4,3 - 4,1 κιλά CNG ανά 100 χιλιόμετρα με εκπομπές CO2 117 - 111 γραμ./χλμ .
 
Σύμφωνα με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία η μετάβαση σε λειτουργία κατανάλωσης CNG σημαίνει 25% λιγότερες εκπομπές άνθρακα από ό, τι με έναν τυπικό βενζινοκινητήρα, ενώ ο ανεφοδιασμός με βιομεθάνιο ή e-gas οδηγεί σε ακόμη καλύτερη ισορροπία άνθρακα.
 
«Το φυσικό αέριο διαθέτει γενικά χαμηλότερες εκπομπές από τη βενζίνη ή το ντίζελ. Τα καυσαέρια περιέχουν σημαντικά λιγότερο μονοξείδιο του άνθρακα και οξείδια του αζώτου (NOx), ενώ το μερίδιο της αιθάλης ή των σωματιδίων είναι ελάχιστο», σημειώνει η εταιρεία.

176 διαθέσιμα άρθρα για VOLKSWAGEN  GOLF