H γαλλική κυβέρνηση κάνει πλάνα προκειμένου να δώσει τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της γαλλικής μάρκας στον νυν Διευθύνοντα Σύμβουλο της Michelin, Jean-Dominique Senard.

O CEO της Michelin υποψήφιος για αντι-Ghosn

1.530 Επισκέψεις στο άρθρο (17/12/2018)

Ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Michelin είναι ο νούμερο 1 στόχος της γαλλικής κυβέρνησης για να αντικαταστήσει τον Carlos Ghosn στη Renault.

Η σύλληψη του Carlos Ghosn από τις ιαπωνικές αρχές , όπως είναι φυσικό έχει φέρει πολλές αλυσιδωτές αντιδράσεις τόσο από τις Nissan και Mitsubishi, όσο και από τη Renault που ήταν η ισχυρότερη μάρκα εντός της συμμαχίας.
 
Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε πως το διοικητικό συμβούλιο της Renault πήρε την απόφαση να στηρίξει τον Ghosn διατηρώντας τον στις θέσεις του, ωστόσο γαλλικά μέσα έρχονται για να δώσουν μία άλλη διάσταση στο συγκεκριμένο θέμα.
Σύμφωνα λοιπόν με αναφορά της Le Figaro, η γαλλική κυβέρνηση που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Renault, με μερίδιο 15% και δύο έδρες, κάνει πλάνα προκειμένου να δώσει τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της γαλλικής μάρκας στον νυν Διευθύνοντα Σύμβουλο της Michelin, Jean-Dominique Senard.
 
Μάλιστα γίνεται λόγος πως ο 65χρονος Senard αναμένεται να αποχωρήσει από το πόσο του από τη γνωστή εταιρεία ελαστικών, καθώς το νέο έτος ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του. Μέχρι στιγμής η είδηση δεν επιβεβαιώνεται από τη Renault η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ το ίδιο συνέβη και από την πλευρά της Michelin.
 
Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει το επόμενο διάστημα, ωστόσο όπως φαίνεται η «κλεψύδρα» του Carlos Ghosn στην υψηλά κλιμάκια της Renault φαίνεται πως αδειάζει.

ELASTIKA 2024
moto