• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ο Christian Friedl νέος Διευθυντής στο Martorell

1.214 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/12/2020

Ο Friedl θα είναι υπεύθυνος για το κύριο εργοστάσιο της SEAT, όπου η εταιρεία παράγει έξι διαφορετικά μοντέλα: SEAT Ibiza, SEAT Arona, SEAT Leon, CUPRA Leon, CUPRA Formentor και Audi A1.

Ο Christian Friedl διορίστηκε νέος Διευθυντής του εργοστασίου της SEAT στο Martorell από την 1η Ιανουαρίου. Ο Friedl ήταν προηγουμένως επικεφαλής του εργοστασίου της Porsche στο Zuffenhausen, το κύριο κέντρο παραγωγής της μάρκας, και στη νέα του θέση θα αναφέρεται στον αντιπρόεδρο της εταιρείας για την παραγωγή και τ α logistics, Herbert Steiner. Ο νέος διευθυντής του Martorell αντικαθιστά τον Dr. Rainer Fessel, ο οποίος θα αναλάβει την ευθύνη του εργοστασίου της Volkswagen στο Wolfsburg.

Ο Friedl θα είναι υπεύθυνος για το κύριο εργοστάσιο της SEAT, όπου η εταιρεία παράγει έξι διαφορετικά μοντέλα σε τρεις γραμμές παραγωγής: SEAT Ibiza, SEAT Arona, SEAT Leon, CUPRA Leon, CUPRA Formentor και Audi A1. Ο νέος επικεφαλής του Martorell θα οδηγήσει την απαραίτητη μεταμόρφωση του εργοστασίου για την εποχή της ηλεκτροκίνησης. Σήμερα, το εργοστάσιο του Martorell κατασκευάζει 2.200 αυτοκίνητα την ημέρα και έχει περισσότερους από 9.000 υπαλλήλους.

Ο πρόεδρος της SEAT Wayne Griffiths τόνισε ότι «ο Christian Friedl είναι ένας από τους καλύτερους διαχειριστές στoν τομέα της παραγωγής του ομίλου Volkswagen. Διορίστηκε διευθυντής του εργοστασίου της Porsche στο Zuffenhausen πριν κλείσει τα 40 του έτη και οδήγησε την επέκτασή του για να φιλοξενήσει την παραγωγή του νέου Porsche Taycan. Με την ηγεσία του και αυτή του Herbert Steiner, στοχεύουμε να μετατρέψουμε το εργοστάσιο Martorell, σε ένα πράσινο εργοστάσιο ικανό να κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα από το 2025.»

Ο νέος διευθυντής του SEAT Martorell έχει αναπτύξει την καριέρα του στην Porsche, στην οποία εντάχθηκε το 1999. Έχοντας σπουδάσει μηχανολογία στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Ρέγκενσμπουργκ, κατείχε διάφορες θέσεις σχετικές με την παραγωγή στους τομείς των κινητήρων, του αμαξώματος και της βαφής. Το 2016, διορίστηκε διευθυντής του εργοστασίου παραγωγής της Porsche στο Zuffenhausen, το οποίο παράγει μοντέλα όπως η 911 και η νέα Taycan, το πρώτο 100% ηλεκτρικό όχημα της Porsche.

Tags: SEAT