O Hamilton μετά την νίκη του στη Βραζιλία.

Hamilton προς μοτέρ: «Aντεξε, μπορείς»

2.764 Επισκέψεις στο άρθρο (14/11/2018)

Τα τρυφερά λόγια που χρησιμοποιήσε προς το μονοθέσιο του κατά τους τελευταίους γύρους αποκάλυψε ο Βρετανός, καθώς σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μετέπειτα, ήταν πολύ κοντά στο να εγκαταλείψει.

Tις δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπίσει στους τελευταίους γύρους του αγώνα της Βραζιλίας αποκάλυψε ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton.

H Μercedes κατά τη διάρκεια του αγώνα είπε στον Hamilton πως ο κινητήρας του είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσει πρόβλημα και να αναγκαστεί να εγκαταλείψει, με τον Bρετανό να αποκαλύπτει πως είχε καταλάβει από την αρχή πως κάτι δεν πήγαινε καλά με το κινητήριο σύνολο του μονοθέσιου του.
 
Ο ίδιος είπε: «To ένιωθα, οδηγώ με αυτό το μοτέρ από την αρχή και ξέρω όλα όσα χρειάζεται για αυτό. Ξέρω κάθε ήχο που κάνει ο κινητήρας σαν την παλάμη του χεριού μου. Ήταν εντάξει στην αρχή αλλά έπειτα κάτι πήγαινε στραβά. Έπρεπε όμως να μείνω συγκεντρωμένος και να φροντίζω να μην επιβαρύνω τον κινητήρα παρά μόνο όσο χρειάζεται.»

Με εντολή της Mercedes, o Ηamilton έπρεπε συνεχώς να αλλάζει τις ρυθμίσεις του κινητήρα για να αποφύγει κάποια αστοχία με τον ίδιο να συνεχίσει λέγοντας: «Έγινε πολύ δουλειά από τους μηχανικούς, και μου έλεγαν να αλλάζω τις ρυθμίσεις την ίδια ώρα που έπρεπε να οδηγώ. Τους τελευταίους 10 γύρους απλά μιλούσα και φώναζα στο μονοθέσιο «έλα πάμε, μπορείς να τα καταφέρεις μωρό μου, άντεξε». Η καρδιά μου πρέπει να είχε παραπάνω από 190 παλμούς στους τελευταίους γύρους ενώ προσπαθούσα να ελέγξω το μονοθέσιο και να κινηθώ γρήγορα για να κρατήσω την Red Bull πίσω μου και να μην μπει σε ζώνη DRS.»
 

FORD E-TRANSIT
NISSAN