• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ο Loeb ξανά με το Peugeot 208 T16.

Ο Loeb ξανά με το Peugeot 208 T16 (+vid)

Διαβάστηκε από 1779 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/4/2019
 

Ο Sebastien Loeb πριν από λίγο καιρό οδήγησε ξανά το Peugeot 208 T16, με το οποίο στο παρελθόν είχε κατακτήσει το ρεκόρ του Pikes Peak. Μάλιστα μέρος της διαδρομής καταγράφηκε και σήμερα δημοσιεύτηκε σε ένα βίντεο που πρέπει να δείτε.

Μετά την κατάκτηση του ρεκόρ στο Pikes Peak International Hill Climb, ο Sebastien Loeb είχε αγοράσει το Peugeot 208 T16 με το οποίο έτρεξε στη διάσημη ανάβαση. Παρόλο που ο Γάλλος θα μπορούσε να αποσύρει το διάσιμο μοντέλο και να το έχει κάπου ως έκθεμα, εκείνος όντας λάτρης της ταχύτητας αποφάσισε να κάνει ακριβώς το αντίθετο.
 
Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC στο πλαίσιο της εκδήλωσης Montée des Lègendes που έλαβε χώρα στη Γαλλία πριν από λίγο καιρό, έβγαλε το αυτοκίνητο στο δρόμο και ολοκλήρωσε μία ανάβαση, επαναφέροντας έτσι στη μνήμη μας τα κατορθώματα του μοντέλου, το οποίο κατείχε το ρεκόρ του Pikes Peak έως το 2018.
 
Πριν δείτε το βίντεο στο τέλος να θυμίσουμε πως το αγωνιστικό Peugeot 208 T16 τροφοδοτείται από ένα bi-turbo V6 κινητήρα που προέρχεται από το επίσης αγωνιστικό 908 που συμμετείχε στο πρωτάθλημα αντοχής. Ωστόσο το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως το 208 T16 έχει τα κιλά του σε ιπποδύναμη. Με 875 ίππους και 875 κιλά βάρος το γαλλικό «πυραυλάκι» προσφέρει αναλογία ισχύος/βάρους ενός ίππου ανά κιλό, με την ισχύ να πηγαίνει και στους τέσσερις τροχούς.
 
Όταν το μοντέλο συστήθηκε στο κοινό το 2013 η Peugeot είπε πως θα μπορούσε να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 1,8 δευτερόλεπτα και το 0-200 χλμ./ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα. Έξι χρόνια παραμένει εξίσου ισχυρό όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.
 

Tags: PEUGEOT