«Το πρώτο πρωτάθλημα που κέρδισα ήταν στην πραγματικότητα όταν ήμουν 16 χρονών με τον αδερφό μου στο τοπικό πρωτάθλημα με ένα Toyota Corolla, οπότε για πολλούς λόγους είναι εξαιρετικά καλό το να είμαι εδώ. Δεν μπορώ να σκεφτώ ένα καλύτερο μέρος».

Ο Meeke στη Τοyota

2.076 Επισκέψεις στο άρθρο (17/10/2018)

Διαβάστε τι είπαν οι δύο πλευρές μετά και την επισημοποίηση της συνεργασίας τους.

Οι φήμες που ήθελαν τον Meeke να αγωνίζεται την επόμενη χρονιά με την Τοyota τελικά επιβεβαιώθηκαν και τελικά θα είναι αυτός που θα πλαισιώσει τους Latvala και Τanak, αντικαθιστώντας τον Lappi που θα οδηγεί του χρόνου για την Citroen.

Aπό την πλευρά του, ο Meeke δήλωσε για την συμφωνία του με την Τοyota: «Eίναι μεγάλη ευχαρίστηση και τιμή για μένα να γίνω οδηγός της Τοyota. Θέλω να ευχαριστήσω τον Αkio Toyoda, τον Μakinen και όλη την ομάδα για την πίστη της σε μένα. Η απόδοση του Yaris WRC είναι εξαιρετική, αλλά και το ομαδικό πνεύμα εδώ είναι απίστευτο σε κάθε επίπεδο. Δεν περιμένω να ξεκινήσω. Δεν έχω άλλους ιδιαίτερους στόχους εκτός από να απολαύσω και πάλι την οδήγηση και να βοηθήσω την Toyota να κερδίσει ένα πρωτάθλημα».
 
Ο Μeeke μίλησε για την καριέρα του προσθέτοντας: «Το πρώτο πρωτάθλημα που κέρδισα ήταν στην πραγματικότητα όταν ήμουν 16 χρονών με τον αδερφό μου στο τοπικό πρωτάθλημα με ένα Toyota Corolla, οπότε για πολλούς λόγους είναι εξαιρετικά καλό το να είμαι εδώ. Δεν μπορώ να σκεφτώ ένα καλύτερο μέρος».

Ο επικεφαλής της ομάδας της Τοyota σημείωσε: «Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι που θα έχουμε τον Kris στη Toyota Gazoo Racing. Γνωρίζουμε ότι είναι πολύ γρήγορος, αλλά φέρνει επίσης μεγάλη εμπειρία. Η τεχνική του κατανόηση είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και πιστεύω ότι μπορεί να προσφέρει νέες ιδέες που θα μας βοηθήσουν. Είμαι επίσης πολύ ευχαριστημένος που ο Latvala θα συνεχίσει να συμμετέχει στην ομάδα μας. Έχει κάνει μια λαμπρή δουλειά για εμάς. Μαζί με τον Ott, ο οποίος έχει αποδείξει ότι είναι ένας από τους ταχύτερους οδηγούς αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι έχουμε μια πολύ ισχυρή oμάδα για το επόμενο έτος, με τρεις οδηγούς που είναι όλοι γρήγοροι, έμπειροι και μπορούν να κερδίσουν αγώνες.»
 

Mercedes
moto