Ένας αγώνας ο οποίος θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με την παρουσία μοντέλων Porsche 911 GT2 RS Clubsport, θα λάβει χώρα στο Βέλγιο.

Ο αγώνας της Porsche 911 GT2 RS Clubsport

1.607 Επισκέψεις στο άρθρο (15/2/2019)

Ένας αγώνας ο οποίος θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με την παρουσία μοντέλων Porsche 911 GT2 RS Clubsport, θα λάβει χώρα στο Βέλγιο.

Όπως έγινε γνωστό, ο εν λόγω αγώνας είναι προγραμματισμένος για το Σαββατοκύριακο 26-27 Ιουλίου και θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του 24ώρου στο Spa. Ωστόσο η σημαντικότερη είδηση που απορρέει δεν είναι αυτή.
 
Το πιο σημαντικό στην όλη υπόθεση είναι πως θα αποτελέσει το εφαλτήριο για μία νέα κατηγορία GT2 που ξεκίνησε από το SRO Motorsport Group. Η νέα κατηγορία αναμένεται να συμπεριληφθεί στη σειρά αγώνων Blancpain GT και θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τη κατηγορία GT3 στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία.
 
«Ο αγώνας για τη GT2 Clubsport που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου Total 24 Hours of Spa θα αποτελέσει ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο καθώς προετοιμάζουμε την εισαγωγή της κατηγορίας στη σειρά μας σε όλο τον κόσμο», είπε σε δηλώσεις του ο Stephane Ratel, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SRO.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής, τουλάχιστον έξι μάρκες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κατηγορία GT2, αλλά η Porsche είναι ο μόνος κατασκευαστής που έχει ξεκινήσει τη δημιουργία ενός τέτοιου αυτοκινήτου. Τέλος να θυμίσουμε πως η Porsche σκοπεύει να βγάλει από τη γραμμή παραγωγής της μόλις 200 μονάδες της 911 GT2 RS Clubsport.  

AUTOFIT PASXA
vw