H φίρμα λέει ότι ορισμένα πρωτότυπα είναι ήδη εξοπλισμένα με το νέο ηλεκτρικό κινητήρα και οι δοκιμές είναι σε εξέλιξη.

O ήχος του ηλεκτρικού μοτέρ της Maserati

2.356 Επισκέψεις στο άρθρο (24/1/2020)

Η Maserati ανακοίνωσε επίσημα ότι ξεκίνησε τις δοκιμές στο πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και το έκανε εντυπωσιακά δίνοντας μας τη δυνατότητα να ακούσουμε τον ήχο του ηλεκτρικού μοτέρ!

Είναι γνωστό πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν το «ελάττωμα»  να μην προσφέρουν τους εντυπωσιακούς ήχους που χρόνια φτάνουν στα αυτιά μας από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. H Maserati γνωρίζει πολύ καλά πως ο ήχος είναι βασικό συστατικό των αυτοκινήτων επιδόσεων και για αυτό ακριβώς το λόγο προετοιμάζεται ώστε να δώσει στα ηλεκτρικά της μοντέλα μία τέτοια «μελωδία».
 
Η είδηση αυτή ήρθε μέσω επίσημου δελτίου Τύπου της ιταλικής μάρκας. Σε αυτό αρχικά γνωστοποιείται πως η Maserati βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών και εξέλιξης του πρώτου της ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, ενώ μέσω ενός βίντεο που δημοσίευσε μας δίνει ως «ορεκτικό» μία «νότα» από τον ήχο που αναμένεται να ακούμε στο μέλλον. Να σημειωθεί πως τα ηλεκτρικά μοτέρ έχουν ένα ήχο σαν σφύριγμα, ωστόσο από το βίντεο κατανοούμε πως οι τεχνικοί της μάρκας εργάζονται για να τον ενισχύσουν.
 
Ως τελική σημείωση αξίζει να κρατήσουμε δύο πράγματα. Το πρώτο είναι πως η μετάβαση της Maserati προς τον ηλεκτρισμό γίνεται εξ ολοκλήρου με δικά της μέσα, χειριζόμενη όλες τις πτυχές της έρευνας και της ανάπτυξης, κάτι πολύ σημαντικό αφού δεν είναι λίγες οι εταιρείες που μοιράζονται πολλά πράγματα πάνω σε αυτό το κομμάτι. Το δεύτερο είναι πως η φίρμα λέει ότι ορισμένα πρωτότυπα είναι ήδη εξοπλισμένα με το νέο ηλεκτρικό κινητήρα και οι δοκιμές είναι σε εξέλιξη.
 
Δυναμώστε τα ηχεία και βάλτε το παρακάτω βίντεο να παίξει

Hyundai
4green