Συγκρίνοντας ένα Toyota Corolla του 1998 με το αντίστοιχο σύγχρονο μοντέλο. Η διαφορά; Χαοτική!

Συγκρίνοντας ένα Toyota Corolla του 1998 με το αντίστοιχο σύγχρονο μοντέλο. Η διαφορά; Χαοτική!

Μύθοι και αλήθειες!

28.341 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι απόψεις περί παθητικής ασφάλειας διίστανται και ίσως να έχετε ακούσει πολλές συζητήσεις που καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα καινούρια αυτοκίνητα είναι πάντα ασφαλέστερα, ακόμα και αν η σύγκρουση γίνεται με ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο 5ετίας. Ας διαχωρίσουμε λοιπόν κάποιους μύθους από μερικές αλήθειες! Αρχικά, θα πρέπει να τονίσουμε ότι ένα «5άστερο» αυτοκίνητου που πέρασε από έλεγχο πριν από αρκετά χρόνια δεν είναι εξίσου ασφαλές με ένα σύγχρονο μοντέλο που κέρδισε την ίδια βαθμολογία. Ο λόγος είναι προφανής και αναλύθηκε παραπάνω.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Οι δοκιμές του Euro NCAP συνεχώς αλλάζουν, γίνονται πιο δύσκολες και απαιτούν σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας. Ένα σύγχρονο «5άστερο» αυτοκίνητο πόλης είναι εξίσου ασφαλές με ένα μεγάλο οικογενειακό «5άστερο» ίδιας χρονολογίας; Η απάντηση είναι όχι και έρχεται από το γεγονός ότι μπορεί στο crash test να υπήρξαν τα ίδια αποτελέσματα, μιας και η σύγκρουση γίνεται με αντικείμενο συγκεκριμένης μάζας, αλλά σε μία υποθετική σύγκρουση μεταξύ των δύο αυτοκινήτων που κινούνται με ίδιες ταχύτητες, οι δυνάμεις που θα ασκηθούν στο ελαφρύτερο είναι πολύ μεγαλύτερες. Σε πραγματικές συνθήκες σύγκρουσης μεταξύ δύο οχημάτων, η μάζα και η απόσταση του σημείου πρόσκρουσης από τον «κλωβό ασφαλείας» παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Το μεγάλο καπό, προσφέρει μεγαλύτερες ζώνες παραμόρφωσης, που θα λειτουργήσουν σαν στρώματα προστασίας σε περίπτωση ατυχήματος. ¶ρα, πράγματι, ένα μεγάλο αυτοκίνητο είναι γενικά ασφαλέστερο από ένα μικρότερο, αρκεί όμως να φέρουν την ίδια τεχνολογία. Αν τα χωρίζουν πολλά χρόνια τότε η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του μικρότερου και πιο σύγχρονου οχήματος!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto