Ο πρώτος χάρτης της πίστας του Βιετνάμ

Ο πρώτος χάρτης της πίστας του Βιετνάμ

2.137 Επισκέψεις στο άρθρο (7/11/2018)

Η αποκάλυψη του πρώτου χάρτη της νέας πίστας της Formula 1 στο Βιετνάμ πραγματοποιήθηκε σήμερα, με το νέο Grand Prix να προστίθεται στο καλεντάρι των αγώνων από το 2020.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τους επικεφαλείς, η μήκους 5,565 χιλιομέτρων νέα διαδρομή θα είναι οριοθετημένη σε ένα προάστιο του Ανόι (Hanoi)  και θα έχει ως βασικό της χαρακτηριστικό μία ευθεία μήκους 1,5 χιλιομέτρων στην οποία υπολογίζεται ότι τα μονοθέσια θα είναι σε θέση να φτάνουν τα 335 χλμ./ώρα.
 
Επιπλέον όπως έγινε γνωστό κάποια σημεία της πίστας, έχουν αντλήσει έμπνευση από άλλα ιστορικά Grand Prix όπως του Spa ,της Suzuka, του Nurburgring και του Μονακό.
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως ο διευθυντής της F1, Charlie Whiting, επισκέφθηκε την πίστα του Ανόι πριν από το ιαπωνικό GP και εξέφρασε την άποψη ότι η εγκατάσταση θα είναι ολοκληρωμένη εγκαίρως. Ωστόσο εξήγησε πως δεν είναι ακόμα στην τελική της μορφή καθώς λείπει ένα μέρος.
 
Το συγκεκριμένο σημείο είναι ο χώρος όπου θα χτιστούν τα κτίρια των ομάδων όπου θα πραγματοποιούνται τα pit stop, γνωστοποιώντας μάλιστα πως μετά το πέρας του αγώνα το εν λόγω σημείο θα γίνει δημόσιος δρόμος, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο μίας και πολλά σημεία του τρέχοντος οδικού δικτύου θα αποτελέσουν κομμάτια της νέας πίστας του Βιετνάμ.

NEO TRANSPORTER
test center