• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το οριζόντιο τμήμα της ζώνης πρέπει να περνάει κάτω από την κοιλιά.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι μέλλουσες μητέρες που υποφέρουν από ζαλάδες και αίσθημα αδυναμίας και καλό είναι να μην οδηγούν.

Η έγκυος πρέπει να επιλέξει τη σωστή θέση οδήγησης, που μπορεί να είναι διαφορετική από τη συνηθισμένη.

Οδήγηση & εγκυμοσύνη: Οι βασικοί κανόνες!

Διαβάστηκε από 13764 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/1/2019
 

Το αυτοκίνητο είναι πλέον απαραίτητο σε όλους και οι μέλλουσες μητέρες δεν αποτελούν εξαίρεση. Οι γιατροί πιστεύουν ότι κατά βάση δεν υπάρχει κανένας λόγος που να αποθαρρύνει τις μέλλουσες μητέρες να οδηγούν, αν βέβαια τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις.

Μία κατηγορία οδηγών, που χρειάζεται αυξημένες συνθήκες ασφαλείας, είναι οι έγκυες γυναίκες. Σε μία τέτοια περίπτωση, μπροστά από το τιμόνι κάθονται δύο ζωές, στοιχείο που αλλάζει τις παραμέτρους, τόσο για τους άλλους όσο και για την ίδια την οδηγό. Όταν λοιπόν, η εγκυμοσύνη δεν παρουσιάζει επιπλοκές, το μωρό δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα όταν η μητέρα του οδηγεί, αφού είναι καλά προστατευμένο μέσα στον υδάτινο κόσμο του, και μπορεί να αντέξει τους κραδασμούς από τις αναταράξεις, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος ούτε γι αυτό, αλλά ούτε και για τη μητέρα. 

Χρήση της ζώνης
Για να είναι όμως ασφαλείς και οι δύο, είναι απαραίτητη η ζώνη ασφαλείας. Η χρήση της ζώνης ασφαλείας είναι… δύο φορές υποχρεωτική και για τις εγκύους, παρά τις πρακτικές δυσκολίες που παρουσιάζονται λόγω της κοιλιάς. Φτάνει να χρησιμοποιείται με το σωστό τρόπο. Έτσι οι έγκυες, βέβαια, πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα πώς τοποθετούν τη ζώνη, ώστε να αποφύγουν δυσάρεστες συνέπειες. Η σωστή τοποθέτηση είναι, το κάτω τμήμα της να περνά κάτω από την κοιλιά και όχι να την πιέζει στο επάνω μέρος της, δημιουργώντας πρόβλημα στην ίδια, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνο για το μωρό. Το πάνω μέρος της ζώνης θα πρέπει να περνά ανάμεσα από το στήθος και πάντοτε πάνω από τον ώμο της γυναίκας.

Οι περιπτώσεις που δεν πρέπει να οδηγείτε 
Πάνω από όλα όμως, είναι σημαντικό για την έγκυο να γνωρίζει σε τι κατάσταση βρίσκεται η εγκυμοσύνη. Αν όλα βαίνουν καλώς, τότε δε θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στην οδήγηση. Αν όμως κατά καιρούς παρουσιάζονται μικροεπιπλοκές, είναι καλύτερα για την ίδια να μην οδηγεί. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι μέλλουσες μητέρες που υποφέρουν από ζαλάδες και αίσθημα αδυναμίας και καλό είναι να μην οδηγούν, διότι τα αντανακλαστικά τους είναι αρκετά μειωμένα. Ακόμη, όσες στρεσάρονται όταν βρίσκονται πολλές ώρες μέσα στην κίνηση, θα πρέπει να εγκαταλείψουν την ιδέα της οδήγησης. Επιβεβλημένο, επίσης, είναι να συμβουλευτούν το γιατρό τους σε κάθε περίπτωση ακόμα και για το αν πρέπει να βρίσκονται μέσα σε ένα αυτοκίνητο ως συνεπιβάτες.

Η κατάλληλη θέση οδήγησης
Προκειμένου να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα, η έγκυος πρέπει να επιλέξει τη σωστή θέση οδήγησης, που μπορεί να είναι διαφορετική από τη συνηθισμένη. Αν τα καθίσματα του αυτοκινήτου είναι μαλακά θα την βοηθήσουν αρκετά, αλλά μετά από πολύωρη οδήγηση, μπορεί να προκαλέσουν μικρές ανωμαλίες στην κυκλοφορία του αίματός της. Η αύξηση του σωματικού βάρους προκαλεί συχνά πόνους στη μέση αλλά και στην πλάτη, οι οποίοι μπορεί να ενταθούν στη διάρκεια της οδήγησης. Στις περιπτώσεις αυτές, οι γιατροί συστήνουν στις εγκύους συχνές στάσεις, ώστε να κυκλοφορεί καλύτερα το αίμα στο σώμα. 

Τι λένε οι ειδικοί
Ας δούμε όμως τι λένε και οι γιατροί για το θέμα. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα αν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όλα βαίνουν καλώς, τότε η εγκυμονούσα μπορεί να οδηγεί με σχετική ασφάλεια μέχρι και τον 7ο μήνα. Από εκεί και πέρα δε συνίσταται. Αν όμως υπάρχουν επιπλοκές, η οδήγηση πρέπει να αποφεύγεται. Επιπλέον ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί κατά το πρώτο τρίμηνο όπου οι ζαλάδες και οι ναυτίες είναι απρόσμενες και συχνές.

Αυτά είναι τα 2 top ελαστικά του τεστ!

«Χρηματοδοτεί» & τις διακοπές σου

Περνάς & ξεχνάς (πρόστιμα και...εκπλήξεις)

Μιλάνε «ίδια γλώσσα» με το αυτοκινήτου σου

Η κίνηση στους δρόμους

Αναβαθμίζεται η Skoda Fabia

SUV με λιγότερα από 15.000 ευρώ από την Opel

Ανάρτηση SUV σκανάρει 500 φορές/δλ. το δρόμο (+vid)

Πρώτη δοκιμή: Νέο Mazda3

Αποκλειστικό: Tα αδέρφια του Golf

Νέα BMW M3 προ των πυλών

Ελλάδα: Η 9η ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο

Νέος διαγωνισμός από τη Revoil

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Civic σεντάν με 182 PS από 22.325€

SEAT: Tarraco το νέο μεγάλο SUV της Seat

OPEL: SUV με λιγότερα από 15.000 ευρώ

NISSAN: Έως 1.500 ευρώ έκπτωση στο Qashqai

CITROEN: Reverse Sales και στα SUV

RENAULT: CLIO από 10.990€ και ...θα σκάσει ο τζίτζικας που δεν μπορεί να το αποκτήσει. Εσύ όμως μπορείς!

PEUGEOT: Mοναδικές τιμές για όλα τα μοντέλα μέχρι τις 31 Ιουλίου

RENAULT: Renault Total Care:Ανακάλυψε την καλοκαιρινή φροντίδα Renault!

περισσότερα »