• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το οριζόντιο τμήμα της ζώνης πρέπει να περνάει κάτω από την κοιλιά.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι μέλλουσες μητέρες που υποφέρουν από ζαλάδες και αίσθημα αδυναμίας και καλό είναι να μην οδηγούν.

Η έγκυος πρέπει να επιλέξει τη σωστή θέση οδήγησης, που μπορεί να είναι διαφορετική από τη συνηθισμένη.

Οδήγηση & εγκυμοσύνη: Οι βασικοί κανόνες!

Διαβάστηκε από 11787 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/1/2019
 

Το αυτοκίνητο είναι πλέον απαραίτητο σε όλους και οι μέλλουσες μητέρες δεν αποτελούν εξαίρεση. Οι γιατροί πιστεύουν ότι κατά βάση δεν υπάρχει κανένας λόγος που να αποθαρρύνει τις μέλλουσες μητέρες να οδηγούν, αν βέβαια τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις.

Μία κατηγορία οδηγών, που χρειάζεται αυξημένες συνθήκες ασφαλείας, είναι οι έγκυες γυναίκες. Σε μία τέτοια περίπτωση, μπροστά από το τιμόνι κάθονται δύο ζωές, στοιχείο που αλλάζει τις παραμέτρους, τόσο για τους άλλους όσο και για την ίδια την οδηγό. Όταν λοιπόν, η εγκυμοσύνη δεν παρουσιάζει επιπλοκές, το μωρό δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα όταν η μητέρα του οδηγεί, αφού είναι καλά προστατευμένο μέσα στον υδάτινο κόσμο του, και μπορεί να αντέξει τους κραδασμούς από τις αναταράξεις, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος ούτε γι αυτό, αλλά ούτε και για τη μητέρα. 

Χρήση της ζώνης
Για να είναι όμως ασφαλείς και οι δύο, είναι απαραίτητη η ζώνη ασφαλείας. Η χρήση της ζώνης ασφαλείας είναι… δύο φορές υποχρεωτική και για τις εγκύους, παρά τις πρακτικές δυσκολίες που παρουσιάζονται λόγω της κοιλιάς. Φτάνει να χρησιμοποιείται με το σωστό τρόπο. Έτσι οι έγκυες, βέβαια, πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα πώς τοποθετούν τη ζώνη, ώστε να αποφύγουν δυσάρεστες συνέπειες. Η σωστή τοποθέτηση είναι, το κάτω τμήμα της να περνά κάτω από την κοιλιά και όχι να την πιέζει στο επάνω μέρος της, δημιουργώντας πρόβλημα στην ίδια, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνο για το μωρό. Το πάνω μέρος της ζώνης θα πρέπει να περνά ανάμεσα από το στήθος και πάντοτε πάνω από τον ώμο της γυναίκας.

Οι περιπτώσεις που δεν πρέπει να οδηγείτε 
Πάνω από όλα όμως, είναι σημαντικό για την έγκυο να γνωρίζει σε τι κατάσταση βρίσκεται η εγκυμοσύνη. Αν όλα βαίνουν καλώς, τότε δε θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στην οδήγηση. Αν όμως κατά καιρούς παρουσιάζονται μικροεπιπλοκές, είναι καλύτερα για την ίδια να μην οδηγεί. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι μέλλουσες μητέρες που υποφέρουν από ζαλάδες και αίσθημα αδυναμίας και καλό είναι να μην οδηγούν, διότι τα αντανακλαστικά τους είναι αρκετά μειωμένα. Ακόμη, όσες στρεσάρονται όταν βρίσκονται πολλές ώρες μέσα στην κίνηση, θα πρέπει να εγκαταλείψουν την ιδέα της οδήγησης. Επιβεβλημένο, επίσης, είναι να συμβουλευτούν το γιατρό τους σε κάθε περίπτωση ακόμα και για το αν πρέπει να βρίσκονται μέσα σε ένα αυτοκίνητο ως συνεπιβάτες.

Η κατάλληλη θέση οδήγησης
Προκειμένου να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα, η έγκυος πρέπει να επιλέξει τη σωστή θέση οδήγησης, που μπορεί να είναι διαφορετική από τη συνηθισμένη. Αν τα καθίσματα του αυτοκινήτου είναι μαλακά θα την βοηθήσουν αρκετά, αλλά μετά από πολύωρη οδήγηση, μπορεί να προκαλέσουν μικρές ανωμαλίες στην κυκλοφορία του αίματός της. Η αύξηση του σωματικού βάρους προκαλεί συχνά πόνους στη μέση αλλά και στην πλάτη, οι οποίοι μπορεί να ενταθούν στη διάρκεια της οδήγησης. Στις περιπτώσεις αυτές, οι γιατροί συστήνουν στις εγκύους συχνές στάσεις, ώστε να κυκλοφορεί καλύτερα το αίμα στο σώμα. 

Τι λένε οι ειδικοί
Ας δούμε όμως τι λένε και οι γιατροί για το θέμα. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα αν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όλα βαίνουν καλώς, τότε η εγκυμονούσα μπορεί να οδηγεί με σχετική ασφάλεια μέχρι και τον 7ο μήνα. Από εκεί και πέρα δε συνίσταται. Αν όμως υπάρχουν επιπλοκές, η οδήγηση πρέπει να αποφεύγεται. Επιπλέον ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί κατά το πρώτο τρίμηνο όπου οι ζαλάδες και οι ναυτίες είναι απρόσμενες και συχνές.

Νέο concept της Mercedes

Η SEAT μείωσε τα απόβλητά της κατά 34%

Car Wrapping & αλλάζεις χρώμα όποτε θες

Πως θα φορτώσεις σωστά το αυτοκίνητο σου;

Η κίνηση στους δρόμους

Αξίζει ο κινητήρας μία 2η ευκαιρία;

Nέες εικόνες της Skoda Superb facelift;

Η νέα Toyota Corolla Hybrid απέναντι στo Auris Hybrid

Δοκιμή: Peugeot 508 GT Line

Nέο teaser για τη Skoda Superb facelift (+vid)

TRD «καλούδια» για τη νέα Toyota Supra

Mε μηχανικό κιβώτιο το 76% των νέων MX-5

SEAT: Service Πλήρες από κάθε άποψη πακέτο

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: No1 δίκτυο μεταχειρισμένων αυτ/των.

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

CITROEN: Ανοιξιάτικες εκπτώσεις έως 20 Μαΐου

NISSAN: Micra με νέο 1.000άρι turbo από 12.690€

MITSUBISHI: 0-100 Όλα τα επιβατικά μοντέλα με 0% επιτόκιο & 100€/μήνα

SEAT: Eπίλεξε το δικό σου Αrona από 15.245€

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: 500€ έκπτωση έως 30 Ιουνίου.

περισσότερα »