Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Ο 1,6 κινητήρας ξεδιπλώνει γραμμικά τους 115 ίππους δείχνοντας το καλύτερο πρόσωπό του μεταξύ των 2.500-4.000 σ.α.λ.

Ματ αλουμίνιο ή απομίμηση ξύλου σε συνδυασμό με τα σκουρόχρωμα καλής ποιότητας πλαστικά δημιουργούν θετική εικόνα στο εσωτερικό.

Με άνεση θα καθίσουν πίσω δυο ενήλικες και με κάποιες παραχωρήσεις κι ένας τρίτος.

Δοκιμή Ford Focus 1,6 115 PS

37.503 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/2/2015

Χωρίς να απαρνείται τις «οικογενειακές υποχρεώσεις», το μικρομεσαίο της Ford δεν κρύβει ότι το φόρτε του ήταν και παραμένει η ευχάριστη οδική συμπεριφορά.

 
+ Οδική συμπεριφορά, ποιότητα, άνεση, εξοπλισμός
- Πρακτικότητα, ατέλειες στο φινίρισμα

Τιμή αγοράς 2008: 15.054 ευρώ
Τιμή αγοράς 2015: 6.200 ευρώ
Τιμή πώλησης 2015: 7.200 ευρώ

Κινητήρας 
Ο 1,6 κινητήρας ξεδιπλώνει γραμμικά τους 115 ίππους δείχνοντας το καλύτερο πρόσωπό του μεταξύ των 2.500-4.000 σ.α.λ. Ταξιδεύοντας στον αυτοκινητόδρομο ανακαλύπτεις ότι, η μακριά κλιμάκωση του κιβωτίου ταχυτήτων αφαιρεί λίγη από τη σπιρτάδα του μοτέρ, με αντάλλαγμα χαμηλό επίπεδο θορύβου. Πάντως οι επιταχύνσεις από στάση και οι ρεπρίζ κρίνονται καλές για τα δεδομένα του ατμοσφαιρικού ανταγωνισμού. Ο δε επιλογέας είναι σαφής με κοντές διαδρομές και θετικό κούμπωμα. Η κατανάλωση είναι τσιμπημένη. 

Οδική συμπεριφορά
Στο δρόμο, το Focus είναι σταθερό και προσφέρει αίσθηση ασφάλειας, ενώ παρά τη σφιχτή αίσθηση της ανάρτησης, οι ανωμαλίες του οδοστρώματος απορροφούνται με αποτελεσματικό τρόπο και μόνο οι εγκάρσιες περνούν στο εσωτερικό. Υπό πίεση, παραμένει ουδέτερο και προτού γλιστρήσει προοδευτικά, το εμπρόσθιο μέρος θα προειδοποιήσει τον οδηγό. Η επέμβαση του ESP θα γίνει διακριτικά, όταν το όριο πρόσφυσης ξεπεραστεί. Καλές εντυπώσεις αφήνει και το ακριβές και επικοινωνιακό σύστημα διεύθυνσης. 

Εσωτερικό – Χώροι
Κύριο χαρακτηριστικό στην καμπίνα του Focus είναι η καλή ποιότητα και συναρμολόγηση των υλικών. Η συναρμογή δείχνει προσεγμένη στα άμεσα ορατά σημεία. Κάποιες μικροατέλειες στο φινίρισμα δεν θα χαλάσουν τη συνολικά θετική εικόνα. Ο οδηγός έχει γύρω του ένα εργονομικό περιβάλλον, πλούσια πληροφόρηση από τον πίνακα οργάνων και καλή περιφερειακή ορατότητα. Λείπουν όμως οι θήκες για τα καθημερινά αντικείμενα. Οι χώροι επιβατών είναι ικανοποιητικοί για τετραμελή οικογένεια, όπως και το πορτμπαγκάζ των 385 λίτρων.

Value for Money
Χωρίς ουσιαστικές ελλείψεις το Focus έχει καλή σχέση τιμής-αξίας για τα δεδομένα της μικρομεσαίας κατηγορίας. 
Ο εξοπλισμός ασφάλειας και άνεσης κυμαίνεται από ικανοποιητικός στη βασική έκδοση (ESP και τέσσερις αερόσακοι στάνταρ) έως πληρέστατος στην πιο πλούσια. Σαν μεταχειρισμένο στέκεται ακόμη αξιοπρεπώς απέναντι στα πιο σύγχρονα σημερινά στάνταρ.