Οδηγούμε: BMW i8 Coupe & Roadster και BMW M5
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οδηγούμε: BMW i8 Coupe & Roadster και BMW M5

13.442 Επισκέψεις στο άρθρο (31/5/2018)

Η ανοιχτή έκδοση (roadster) του ανανεωμένου BMW i8 μαζί με την πάντα σαγηνευτική BMW M5, αποτελούν δύο αυτοκίνητα επίδειξης της κατασκευαστικής δεινότητας της εταιρείας παρά την εντελώς διαφορετική τους φιλοσοφία. Τα γνωρίζουμε στην όμορφη Λιουμπλιάνα και δηλώνουμε ερωτευμένοι…

Η BMW το ονομάζει «εμπειρία της γνήσιας οδηγικής απόλαυσης» και προφανώς αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό κεφάλαιο για την ίδια, αφού επιβεβαιώνεται από κάθε της μοντέλο. Αντιλαμβάνεται όμως κανείς πιο εύκολα τι πρεσβεύει η εταιρεία οδηγικά, αν βρεθεί στο εσωτερικό της ανανεωμένης έκδοσης του υβριδικού i8 και της ολοκαίνουριας BMW M5. Δύο εξΆ ορισμού διαφορετικών αυτοκινήτων, που με βάση τα εντυπωσιακά τους τεχνικά χαρακτηριστικά αποτελούν την επιτομή των high-tech αυτοκινήτων επιδόσεων της Βαυαρικής φίρμας. Πρόκειται για το ηλεκτρικό i8 το οποίο ανανεώνεται και λανσάρεται και σε ανοιχτή roadster έκδοση και τη νέα BMW M5, την σπορ μπερλίνα με τους 600 ίππους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


To i8 είναι ένα αντισυμβατικό αυτοκίνητο σε όλα του και από το 2014 που παρουσιάστηκε κατάφερε να τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα. Το υβριδικό supercar που χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια και έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης για την κίνησή του, ανανεώνεται ελαφρώς αισθητικά και δέχεται και την ανοιχτή roadster έκδοσή του, συνεχίζοντας να εκπλήσσει με την υψηλή εφαρμοσμένη του τεχνολογία που και εκείνη παρουσιάζεται αναβαθμισμένη.

Εμφάνιση: Σμιλεμένο σαν έργο τέχνης
Αισθητικά, το ανανεωμένο BMW i8 συνεχίζει να προβάλει άμεσα τον «εξωτικό» του χαρακτήρα τόσο στην κλειστή (κουπέ) όσο και στη νέα προσθήκη της ανοιχτής (roadster) έκδοσής του. Ανάμεσα στις δύο εκδόσεις, η διαφορά εστιάζεται φυσικά στην υφασμάτινη οροφή της ανοιχτής καθώς και στη σχεδίαση του πίσω μέρους που ωστόσο διατηρεί σε ένα μεγάλο βαθμό την δυναμική του κουπέ αμαξώματος. Συνολικά και συγκριτικά με την προηγούμενη έκδοση του i8 Coupe,  η εμφάνιση γίνεται ακόμα πιο επιθετική μέσω των νέων προφυλακτήρων με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα ειδικά στο εμπρός μέρος, ενώ τις αλλαγές συμπληρώνουν οι νέες σε σχεδίαση 20ιντσες ζάντες και τα νέα χρώματα επιλογής E-Copper και Donington Grey, που είναι διαθέσιμα και στους δύο τύπους αμαξώματος.

Info
- Διαθέσιμες για αγορά στην Ελλάδα
- BMW M5 από 174.900 ευρώ
- BMW i8 Coupe από 167.000 ευρώ
- BMW i8 Roadster από 185.200 ευρώ

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto