Κορυφαία πρόσφυση και κράτημα προσφέρει το SEAT Leon CUPRA 290 στις στροφές, θέτοντας πολύ υψηλά τα όρια για τον ανταγωνισμό.

Κορυφαία πρόσφυση και κράτημα προσφέρει το SEAT Leon CUPRA 290 στις στροφές, θέτοντας πολύ υψηλά τα όρια για τον ανταγωνισμό.

Στην πράξη...

30.337 Επισκέψεις στο άρθρο (20/2/2016)


Προτού αναφερθούμε στις εντυπώσεις που αποκομίσαμε από το νέο εκρηκτικό Leon CUPRA στη Βαρκελώνη, θα μείνουμε λίγο στα νούμερα των επιδόσεων που ανακοινώνει η SEAT: Ανάλογα με τον τύπο του κιβωτίου, το 0-100 χλμ./ώρα με το μηχανικό 6άρι απαιτεί μόνο 5,7 δευτερόλεπτα, ενώ με το DSG κιβώτιο 5,6 δευτερόλεπτα, όντας αμφότερα από τα γρηγορότερα στην κατηγορία. Δίπλα του, το Golf GTI Clubsport των 265 ίππων απαιτεί 5,9 δλ., ενώ το πολύ ακριβότερο Honda Civic Type R των 310 ίππων, 5,7 δλ. Στην πράξη τώρα, το νέο κορυφαίο Leon θέλει και μπορεί να προσφέρει στον οδηγό του απλόχερες στιγμές απόλαυσης, κάθε φορά που αυτός βυθίζει βαθιά το πεντάλ του γκαζιού. Η άριστη απόκριση χωρίς lag και καθυστερήσεις, ελέω του απλώματος της ροπής σε ένα τεράστιο εύρος στροφών, σε συνδυασμό με την εκρηκτικότητα του κινητήρα στο ψηλότερο φάσμα του (εκεί δηλαδή που αποδίδεται και η περισσότερη δύναμη), μας δίνουν ένα εκρηκτικό μικρομεσαίο χάτσμπακ που… πυροβολεί χωρίς καμία καθυστέρηση, αμέσως μόλις ο οδηγός γεμίσει τη θαλάμη. Στον όλο χορό της απόλαυσης, το νέο hit των εξατμίσεων παίζει στο διαπασών, σπρώχνοντας τον οδηγό για ακόμη μεγαλύτερη πίεση. Σημαντικό ρόλο στην μηχανική συμφωνία έχει και το πολύ σωστά κλιμακούμενο χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο, που παρέχει γρήγορες και πειστικές αλλαγές σχέσεων. Ύστερα, από όλα αυτά, ο σχολιασμός για την κατανάλωση δείχνει μεν παράταιρος, όμως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η SEAT είναι πολύ υπερήφανη για τα πολύ χαμηλά εργοστασιακά μέσα νούμερα που ανακοινώνει (από 6,5 έως 6,7 λτ./100 χλμ.), τα οποία όμως για να προσεγγιστούν στην πράξη, θα πρέπει ο οδηγός να δείξει… υπεράνθρωπη εγκράτεια κατά την οδήγηση του νέου top Leon.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO TRAFIC
OPEL