Η τέταρτη γενιάς του smart electric drive θα κυκλοφορήσει μέσα στους πρώτους μήνες του 2017.
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η τέταρτη γενιάς του smart electric drive θα κυκλοφορήσει μέσα στους πρώτους μήνες του 2017.

Οδηγούμε: Νέο ηλεκτρικό smart fortwo

27.451 Επισκέψεις στο άρθρο (18/11/2016)

Η στροφή των αυτοκινητοβιομηχανιών προς τα ηλεκτρικά οχήματα έχει αρχίσει να γίνεται εμφανής και στο μέλλον τα ηλεκτρικά οχήματα θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η smart, με την ηλεκτρική της πρόταση που μπαίνει στην 4η γενιά, μας δίνει μια γεύση από το πώς θα είναι οι αστικές μετακινήσεις στο μέλλον.

What is New

Το μίνι της Mercedes ξεχωρίζει και πάλι με τη μοντέρνα σχεδίασή του, τις compact διαστάσεις, τα φαρδιά μετατρόχια, τους «ανύπαρκτους» πρόβολους και την ύπαρξη του αποσπώμενου καπό

Το μίνι της Mercedes ξεχωρίζει και πάλι με τη μοντέρνα σχεδίασή του, τις compact διαστάσεις, τα φαρδιά μετατρόχια, τους «ανύπαρκτους» πρόβολους και την ύπαρξη του αποσπώμενου καπό

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

  • Τέταρτη γενιά ηλεκτρικού smart
  • Διάθεση από τον Μάρτιο στην Ευρώπη
  • Με αυτονομία 160 χιλιομέτρων
  • Δυνατότητα φόρτισης στο 80% σε 45 λεπτά
  • Τιμή Γερμανίας: 21.940 ευρώ

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι πριν λίγο καιρό, η είδηση από το περίπτερο της Mercedes-Benz δεν ήταν τα νέα μοντέλα που είδαν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, αλλά η παρουσίαση από τον ίδιο τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Dr. D. Zetsche, της νέας μάρκας EQ, το οποίο σημαίνει Electric Intelligence, δηλαδή ηλεκτρική νοημοσύνη.

Το νέο εμπορικό αυτό σήμα περιλαμβάνει όλες τις βασικές πτυχές για την ηλεκτρική κινητικότητα που έχει στο επίκεντρό της τον πελάτη και εκτείνεται πέρα από το ίδιο το όχημα, ενώ προσφέρει ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρικό οικοσύστημα προϊόντων, υπηρεσιών, τεχνολογιών και καινοτομιών. Το φάσμα εκτείνεται από τα ηλεκτρικά οχήματα έως τα wallboxes και τις υπηρεσίες φόρτισης έως τις οικιακές μονάδες αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Με λίγα λόγια δηλαδή, η Mercedes έκανε σαφές πως ο ηλεκτρισμός στην καθημερινότητά μας, όπως και τα ηλεκτρικά οχήματα θα βρεθούν στο επίκεντρό της τα επόμενα χρόνια.

Βέβαια, να είμαστε ειλικρινείς, η παραπάνω δήλωση ήρθε για να επιβεβαιώσει το αυτονόητο, πως δηλαδή τα οχήματα του μέλλοντος θα είναι ηλεκτρικά. Όσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα της αυτοκίνησης και τις κινήσεις όλων των κατασκευαστών εδώ και καιρό, δεν πιάστηκαν εξαπίνης. ¶λλωστε, και η ίδια η Mercedes δεν θα ξεκινήσει σήμερα την εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων. Το έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια, μία δεκαετία περίπου, απόδειξη το ότι το ηλεκτρικό smart για την παρουσίαση του οποίου βρεθήκαμε προσκεκλημένοι δεν είναι κάτι καινούριο για αυτή. Αντίθετα, πλέον μπαίνει στην τέταρτη γενιά του, και όπως είναι αυτονόητο έρχεται πιο ολοκληρωμένο από ποτέ. Ας το δούμε, λοιπόν, πιο αναλυτικά και μέσω αυτού ας πάρουμε μια εικόνα για το πώς μπορεί να είναι τα αυτοκίνητα στο μέλλον.
 
Τα key-points του μοντέλου
Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την ηλεκτρική φύση του νέου smart fortwo, ωστόσο ως εισαγωγή αξίζει να κάνουμε μια σύντομη αναφορά στα βασικά χαρακτηριστικά του. Έτσι, λοιπόν, σημειώστε πως η αυτονομία του μοντέλου είναι στα χαρτιά 160 χιλιόμετρα, μπορεί να φορτίσει έως το 80% ακόμη και σε 45 λεπτά, η νέα μπαταρία που φέρει έχει εξελιχθεί in-house (σ.σ. μάλιστα η Mercedes είναι ο μοναδικός κατασκευαστής με δική της γραμμή παραγωγής μπαταριών), ο ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 81 ίππων και μπορεί να προσφέρει ζωντανές επιδόσεις, ενώ τέλος, όπως προστάζει η εποχή, διαθέτει τα αντίστοιχα apps ώστε να μπορείς να ελέγξεις κάποιες από τις λειτουργίες του μέσα από το smartphone σου. 
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto