" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

1. Πολυβαλβίδα 2. Δεξαμενή υγραερίου 3. Αντλία υγραερίου 4. Αισθητήρας πίεσης υγραερίου 5. Βαλβίδα ασφαλείας 6. Κύλινδρος 7. Μπεκ βενζίνης 8. Μπεκ LPG 9. Φίλτρο αέρα 10. Εγκέφαλος LPG 11. Μπουζί 12. Διακόπτης επιλογής καυσίμου 13. Εγκέφαλος κινητήρα 14. Αισθητήρας λ 15. Καταλύτης

Κινητήρας-επιδόσεις

Διαβάστηκε από 34638 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/10/2013

Κινητήρας: Οικονομικός και με 1.500 χλμ. αυτονομία
Κάτω από το καπό του Avensis της δοκιμής μας έδρευε το Valvematic, τεχνολογίας Optimal Drive, σύνολο των 1.600 κυβικών και απόδοσης 132 ίππων της Toyota. Αυτό, στο σύνολό του έχει καλά χαρακτηριστικά, τόσο με την επιλογή βενζίνης όσο και με εκείνη του υγραερίου. Με την εναλλαγή από το ένα καύσιμο στο άλλο, δε γίνεται αισθητή καμία ουσιαστική διαφορά στα χαρακτηριστικά λειτουργίας του, ενώ σε γενικές γραμμές ο κινητήρας εμφανίζεται ελαστικός και με θετικό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές. Μεγάλο πλεονέκτημα του αυτοκινήτου αποτελεί η αυξημένη αυτονομία, αφού ο συνδυασμός των 2 ρεζερβουάρ προσφέρει πάνω από 1.480 χλμ. με ένα γέμισμα.


Το σύστημα Multifuel Drive LPG
Από τι αποτελείται – Πώς λειτουργεί
Το Multifuel Drive LPG είναι ένα τελευταίας τεχνολογίας σύστημα έγχυσης υγραερίου υγρής φάσης της Vialle, το οποίο σε σχέση με τα παλαιότερης τεχνολογίας συστήματα αέριας φάσης εξασφαλίζει πολλά πλεονεκτήματα.
Ορισμένα από αυτά είναι η μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση, ο ακριβής έλεγχος της ροής καυσίμου που συνεπάγεται καλύτερη ποιότητα καύσης και ο ακριβέστερος έλεγχος των εκπομπών CO2 καθώς και η απαγωγή θερμότητας στην εισαγωγή λόγω χαμηλής θερμοκρασίας (-42 βαθμοί Κελσίου) αλλά και οι μειωμένες φθορές όπως και τα λιγότερα μέρη.

Σε αυτό το σύστημα υγραεριοκίνησης, το μοναδικό σήμα που παίρνει ο εγκέφαλος υγραερίου από τον εγκέφαλο βενζίνης είναι αυτό του χρόνου ψεκασμού των μπεκ βενζίνης και με αυτό ο εγκέφαλος του υγραερίου μπορεί να κάνει τους υπολογισμούς που χρειάζεται για να ρυθμίσει το βέλτιστο χρόνο ψεκασμού υγραερίου, γεγονός που συνεπάγεται ότι δεν υπάρχει απώλεια ισχύος, καμία διαφορά στη λειτουργία και άμεση απόκριση του κινητήρα.

Μονάδα ελέγχου
Η μονάδα ελέγχου του LPG δεν χρειάζεται χαρτογράφηση, υπολογίζει τον βέλτιστο χρόνο ψεκασμού υγραερίου και προστατεύει τα μηχανικά μέρη του κινητήρα όπως τις έδρες των βαλβίδων με την στρατηγική δύο καυσίμων.

Πολυβαλβίδα υγραερίου
Η πολυβαλβίδα του συστήματος υγραερίου, η οποία βρίσκεται στην δεξαμενή του LPG έχει ενσωματωμένα τα παρακάτω εξαρτήματα:
• Αντλία υγραερίου
• Αισθητήρα πίεσης υγραερίου
• Βαλβίδα ασφαλείας
• Αισθητήρα στάθμης υγραερίου
• Φίλτρο πλήρωσης καυσίμου
• Βαλβίδα εκτόνωσης πίεσης
Επίσης, σε περίπτωση ανεφοδιασμού με
κακής ποιότητας υγραέριο, παρέχεται προστασία του συστήματος από το φίλτρο πλήρωσης.

Μπεκ ψεκασμού
Τα μπεκ ψεκασμού υγραερίου βρίσκονται όσο πιο κοντά γίνεται στους αυλούς εισαγωγής πετυχαίνοντας έτσι την καλύτερη πλήρωση του θαλάμου καύσης και τη μέγιστη απόδοση του συστήματος.

Ανεφοδιασμός καυσίμου
Ο ανεφοδιασμός του LPG γίνεται μέσω της δεύτερης υποδοχής που βρίσκεται κάτω από το στόμιο του ρεζερβουάρ βενζίνης και προστατεύεται καλύτερα έναντι των εξωτερικών που τοποθετούνται συνήθως στον πίσω προφυλακτήρα.

 

Ο «Joker» των φορτηγών (+video)

Πως θα κάνεις ένα κινητήρα άφθαρτο

Οδηγός αγοράς συναγερμών

All about Batteries

Η κίνηση στους δρόμους

Ένα για όλες (τις εποχές);

2 ώρες απ την Αθήνα: Μύκονος του Χειμώνα

BMW Σειρά 7 VS Audi A8 & Mercedes S-Class

Έρευνα του ΕΜΠ για την ασφάλεια στις οδικές σήραγγες

ΣΕΑΑ: Χίλια ηλεκτρικά κάθε χρόνο στην Ελλάδα

Αυτόφωρο για τους «φουριόζους» στη περιφερειακή Θεσ/κης

Νέο συνεργείο Volvo με «προσωπικό μηχανικό»

Στο +8,6% oι ευρωπαϊκές πωλήσεις τον Οκτώβρη

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Διαβάστε live 30 δοκιμές

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Μπες πίσω από το τιμόνι όλων των μοντέλων!

CITROEN: Όλα σε τιμές Black Friday

PEUGEOT: Ολοκαίνουργιο & hi-tech 208 από 13.580€

RENAULT: All-new Renault CLIO. The best Clio ever! Ανακαλύψτε το...

FORDAdvertisement: Ford Kuga, από 21.375€, επιτόκιο 1% και 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.

περισσότερα »