Kia Ceed: Aνεβάζει επίπεδο…
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Kia Ceed: Aνεβάζει επίπεδο…

91.895 Επισκέψεις στο άρθρο

Έρχεται το Σεπτέμβριο

Μοντέρνο σε εμφάνιση και ποιοτικό σε κατασκευή το εσωτερικό του Kia Ceed. Η αιωρούμενη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα κλέβει την παράσταση.

Μοντέρνο σε εμφάνιση και ποιοτικό σε κατασκευή το εσωτερικό του Kia Ceed. Η αιωρούμενη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα κλέβει την παράσταση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Tο νέο Kia Ceed έχει ως στόχο του να ανταγωνιστεί τον υψηλού επιπέδου ευρωπαϊκό ανταγωνισμό. 

Εμφάνιση
Το νέο Kia Ceed βασίζεται πάνω στην καινούρια Κ2 πλατφόρμα της κορεάτικης φίρμας, η οποία επέφερε μείωση του μήκος του στα 4.270 χλστ. (από 4.310 χλστ.), αλλά αύξηση σε όλες τις άλλες διαστάσεις. Σχεδιαστικά, το μοντέλο ακολουθεί τη σχεδιαστική γλώσσα της Kia με την χαρακτηριστική tiger nose (μύτη της τίγρης) γρίλια που συναντάμε και στα νέα Stonic και Rio, με την σχεδίαση γενικότερα να προβάλλει έντονα δυναμικά στοιχεία. 

Εσωτερικό
Το νέο Kia Ceed έχει ένα πλήρως ανασχεδιασμένο εσωτερικό διάκοσμο σε σχέση με το προηγούμενο, τουλάχιστον όταν το μάτι πέφτει σε συγκεκριμένα σημεία (π.χ. τιμόνι, χειριστήρια κλιματισμού, κεντρική οθόνη αφής, πίνακας οργάνων) και μοντέρνο ειδικά στις πλούσιες εκδόσεις με πινελιές από δέρμα και αλουμίνιο. Αναφορικά, τώρα, με την ποιότητα κατασκευής και τη συναρμογή των υλικών, μπορούμε να πούμε πως το μοντέλο βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας, αφού διαθέτει πολύ αφρώδες, μαλακό υλικό στο ταμπλό και περιφερειακά των θυρών, ενώ η συναρμογή μεταξύ των διαφορετικών υλικών είναι αρκετά ποιοτική. Οι χώροι έχουν βελτιωθεί ελαφρώς για τα πόδια και τους ώμους τον επιβατών, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει αυξηθεί στα 395 λίτρα. 

Κινητήρες
Το νέο Kia Ceed θα προσφέρεται με τρία μοτέρ βενζίνης και έναν κινητήρα πετρελαίου σε δύο εκδόσεις. Στην βάση της βενζίνης θα υπάρχει ο 1.400άρης ατμοσφαιρικός MPΙ απόδοσης 100 ίππων. Πάνω από αυτόν θα συναντήσουμε τον τούρμπο 1.000αρη Τ-GDi με ιπποδύναμη 120 άλογα και στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται ο νέος κινητήρας 1.400 κυβικών Τ-GDi με απόδοση 140 ίππων. Όσον αφορά στα diesel, η μοναδική επιλογή θα είναι ο 1,6 λίτρου CRDi σε δύο εκδόσεις 115 και 136 ίππων με κάποιες εκδόσεις να συνδυάζονται και με το 7τάχυτο διπλού συμπλέκτη κιβωτίου της Kia.

Στο δρόμο
Ο τρόπος που πατάει το νέο Kia Ceed στο δρόμο, η απορροφητικότητα της ανάρτησης, ο χαμηλός θόρυβος στην καμπίνα και η πολύ καλή ποιότητα κύλισης είναι τα στοιχεία που σε κερδίζουν στο νέο Kia Ceed από τα πρώτα κιόλας μέτρα. Όταν ανεβάσεις οδηγικό ρυθμό, μπορεί το ηλεκτρικό τιμόνι να μην σε προκαλεί να κινείσαι σβέλτα, ωστόσο αυτό είναι ακριβές και με καλό βάρος, και… σε τελική ανάλυση αποτελεσματικό. Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε πως Ceed διαθέτει σύστημα Επιλογής Προγραμμάτων Οδήγησης (Drive Mode Select system), το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να προσαρμόζει την οδηγική του εμπειρία επιλέγοντας τις Normal ή τις Sport ρυθμίσεις, οι οποίες διαφοροποιούν τα χαρακτηριστικά απόδοσης του κινητήρα και το «βάρος του τιμονιού». 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center