Το νέο Ford Focus 4ης γενιάς έχει μεγαλώσει και έχει βελτιωθεί σε όλα τα επίπεδα αποτελώντας ένα από τα πιο καυτά μοντέλα που αναμένουμε.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο Ford Focus 4ης γενιάς έχει μεγαλώσει και έχει βελτιωθεί σε όλα τα επίπεδα αποτελώντας ένα από τα πιο καυτά μοντέλα που αναμένουμε.

Ford Focus: Ξανά προς τη δόξα τραβά

91.904 Επισκέψεις στο άρθρο

Έρχεται το Σεπτέμβριο

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα που περιμένουμε, είναι το νέο Ford Focus. Το 4ης γενιάς Focus βασίζεται στη νέα πλατφόρμα C2 της Ford, είναι 20% πιο άκαμπτο στρεπτικά και ζυγίζει 88 κιλά λιγότερο, ενώ αναφορικά με τις διαστάσεις είναι μακρύτερο (4.378 χλστ.), φαρδύτερο (1.825 χλστ.) και πιο κοντό (1.454 χλστ.). Παράλληλα, αυξήθηκε και το μεταξόνιό του στα 2.701 χλστ., που είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο στην κατηγορία.

Εμφάνιση
Σχεδιαστικά το νέο Ford Focus είναι αισθητά πιο δυναμικό από πριν και διαθέτει έντονη προσωπικότητα. Αυτό οφείλεται τόσο στις νέες γραμμές μπροστά, όσο και στις νέες του αναλογίες μιας και το πιο μυώδες καπό μάκρυνε, ο εμπρός πρόβολος κόντυνε και η καμπίνα τραβήχτηκε προς τα πίσω. Το Focus θα είναι διαθέσιμο ως 5θυρο, 4θυρο σε κάποιες αγορές, στέισον και Active με crossover χαρακτηριστικά.

Εσωτερικό
Το Focus είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά μοντέλο της Ford και αυτό αποτυπώνεται στο εσωτερικό του. Εκεί την παράσταση κλέβει η μεγάλη οθόνη αφής 8 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό του συστήματος infotainment SYNC 3 που είναι κορυφαίο τόσο όσον αφορά στην ευκολία όσο και τις δυνατότητές του. Αναβαθμισμένη είναι και ποιοτικά η 4η γενιά του Focus με ευρεία χρήση μαλακού πλαστικού στο ταμπλό και στο πάνω μέρος των θυρών, ενώ η συναρμογή είναι αψεγάδιαστη και το φινίρισμα προσεγμένο. Από την αύξηση των διαστάσεών του προέκυψαν και μεγαλύτερα επίπεδα χώρων για έως και 5 επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών με τη σειρά του, αυξήθηκε στα 375 λίτρα. 

Κινητήρες
Στη βάση της γκάμας των βενζινοκινητήρων του νέου Focus βρίσκεται ο πολυβραβευμένος 1.000άρης ΕcoBoost στην τελευταία του εκδοχή (με 85, 100 και 125 ίππους), ενώ πιο πάνω συναντάμε το νέο 1.500άρη EcoBoost που αποδίδει 150 και 182 ίππους. Και οι δύο κινητήρες σε όλες τις αποδόσεις τους διαθέτουν σύστημα απενεργοποίησης του ενός κυλίνδρου για μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων. Στους diesel, υπάρχει ο 1,5 EcoBlue με 95 και 120 ίππους, καθώς και ο 2λιτρος EcoBlue με 150 ίππους. 

Στο δρόμο
Το νέο Focus πήγε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη της απόλαυσης του προηγούμενου και πάλι αποτελεί το πιο ενδιαφέρον αυτοκίνητο της κατηγορίας. Αρχικά προσφέρει τέλεια αίσθηση και εξαιρετική θέση οδήγησης, ενώ στο δρόμο πατάει με σιγουριά προσφέροντας άνεση και δυναμικά χαρακτηριστικά στο όριο. Οι ισχυρές εκδόσεις του θα έρχονται με πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, ενώ οι απλές με ημιάκαμπτο άξονα, ο οποίος έχει εξελιχθεί κατάλληλα για να συνεχίζει και σε αυτές τις εκδόσεις να αποτελεί το σημείο αναφοράς. Τέλος, το νέο Focus διαθέτει πλέον και σύστημα παραμετροποίησης της συμπεριφοράς του.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto