Το νέο Audi Q3 χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MQB.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο Audi Q3 χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MQB.

Audi Q3: Νέο από άκQρη σε άQκρη…

91.894 Επισκέψεις στο άρθρο

Έρχεται τέλη του 2018

Θα φέρει όλα τα σύγχρονα μέσα άνεσης και ασφάλειας της εταιρείας για να βρεθεί και πάλι ψηλά στην λίστα επιλογών της premium μικρομεσαίας κατηγορίας.

Θα φέρει όλα τα σύγχρονα μέσα άνεσης και ασφάλειας της εταιρείας για να βρεθεί και πάλι ψηλά στην λίστα επιλογών της premium μικρομεσαίας κατηγορίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Οκτώ χρόνια σχεδόν από την πρώτη του εμφάνιση, το μικρομεσαίο premium crossover της Audi περνάει στην δεύτερη γενιά του. Σε αυτή, λανσάρει όλα τα νέα στοιχεία των μεγαλύτερων μοντέλων της εταιρείας και αποκτά ότι του έλειπε για να πρωταγωνιστήσει και πάλι σε αυτή την ιδιαίτερη κατηγορία. 

Εμφάνιση
Η νέα γενιά του Audi Q3 διαθέτει το δικό της στυλ άσχετα αν θα δανείζεται στοιχεία από το Q2 (κυρίως τους τονισμένους ώμους) αλλά και από το Q5 (τη διαμόρφωση των φώτων και της 5ης πόρτας). Οι νέες ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις του Q3 (με μήκος στα 4,485 μ. από 4,39 μ., αλλά και οι λεπτομέρειες του αμαξώματός του αλλάζουν σε αισθητό βαθμό τη σιλουέτα του μικρομεσαίου SUV προσδίδοντάς του πιο σύγχρονη, πιο δυναμική και πιο εκλεπτυσμένη εικόνα. 

Εσωτερικό
Το εσωτερικό του νέου Q3 είναι   πολύ πιο σύγχρονο ακολουθώντας τα νέα πρότυπα της εταιρείας. Δαθέτει τον νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων και το σύστημα infotainment MMI με οθίνη αφής, ενώ ποιοτικά δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο από το κορυφαίο επίπεδο της Audi. Η αύξηση των διαστάσεών του αναμένεται να χαρίσει περισσότερο αέρα σε όλες τις μετρήσεις χώρων, όπως επίσης και αύξηση του χώρου αποσκευών από τα 460 λίτρα που βρίσκεται σήμερα., στα 530 λτ. 

Κινητήρες
Η βασική επιλογή από τους τρεις βενζινοκινητήρες είναι ο TFSI των 1,5 λίτρων με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων και 250 Νm ροπής (έκδοση Q3 35 TFSI). Τα συστήματα μετάδοσης θα είναι το χειροκίνητο εξάρι ή το διπλού συμπλέκτη εφτάρι. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει δράση ο δίλιτρος TFSI με 190 και 230 ίππους (320 και 350 Nm ροπής αντίστοιχα) και στάνταρ την τετρακίνηση με σύστημα ελέγχου καθόδου (εκδόσεις 40 και 45 αντίστοιχα).

Από πλευράς ντίζελ θα είναι διαθέσιμή η έκδοση Q3 35 TDI με 2.000 κ.εκ. κινητήρα και απόδοση 150 ίππων, με προοπτική να τοποθετηθεί πιο μετά και παραλλαγή με 190 ίππους. Όλοι οι κινητήρες θα μπορούν να συνδυαστούν με το σύστημα τετρακίνησης quattro και με το κιβώτιο 7ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, S-Tronic της εταιρείας. Από πλευράς εναλλακτικών εκδόσεων, η Audi έχει αποφασίσει να λανσάρει Q3 με plug-in υβριδική τεχνολογία, δηλαδή με φόρτιση και από πρίζα αλλά και με αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 50 χλμ.. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center