Μία «baby» S-Class με... big τεχνολογία
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Μία «baby» S-Class με... big τεχνολογία

8.415 Επισκέψεις στο άρθρο (27/10/2021)

Το best seller της Mercedes, η νέα C-Class, επιβεβαιώνει την διαχρονική premium αξία της με... χίλιους και έναν λόγους. Ας δούμε γιατί οι προηγμένες τεχνολογίες και το digital εσωτερικό της γίνονται (ξανά) σημεία αναφοράς στο 5ης γενιάς πολυτελές sedan.

Για να φτάσεις στην κορυφή χρειάζεται να είσαι ξεχωριστός. Για να έχεις σχεδόν 11 εκατομμύρια πωλήσεις σε μία «δύσκολη» κατηγορία από το 1982 μέχρι και σήμερα χρειάζεται να προσφέρεις κάτι που ο άλλος δεν μπορεί να το υποστηρίξει. Για να αποκαλείσαι best seller μοντέλο μίας μάρκας που η τελειότητα είναι σήμα κατατεθέν σίγουρα δεν έχεις ψεγάδια.

H plug-in υβριδική Mercedes C-Class αξιοποιεί την μεγάλης αποδοτικότητας μπαταρία χωρητικότητας 25,4 kWh εξασφαλίζοντας αυτονομία κοντά στα 100 χλμ..

H plug-in υβριδική Mercedes C-Class αξιοποιεί την μεγάλης αποδοτικότητας μπαταρία χωρητικότητας 25,4 kWh εξασφαλίζοντας αυτονομία κοντά στα 100 χλμ..

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Όλα τα παραπάνω συντροφεύουν το λανσάρισμα της νέας Mercedes C-Class που έφτασε αισίως στην 5η της γενιά (W206) σε εκδοχή μίας μικρής S-Class. Από την εμβληματική ναυαρχίδα «δανείζεται» την μοντέρνα σχεδίαση και την premium φιλοσοφία, κυρίως όμως αποκτά special τεχνολογίες και πολλά state of the art gadgets. Γιατί, όμως, θεωρείται πλήρως εξελιγμένη και τόσο hi-tech η νέα Mercedes C-Class;
 

Με plug-in υβριδική τεχνολογία και αυτονομία 100 χλμ.

Η νέα Mercedes C-Class είναι το πρώτο από τα «κλασικά» μοντέλα της γερμανικής φίρμας που απέκτησε εξηλεκτρισμένες εκδόσεις, είτε ήπια υβριδικής τεχνολογίες 48V (το περίφημο EQ Boost), είτε με plug-in υβριδική τεχνολογία 4ης γενιάς. Στην δεύτερη περίπτωση, η C-Class αξιοποιεί την μεγάλης αποδοτικότητας μπαταρία χωρητικότητας 25,4 kWh εξασφαλίζοντας αυτονομία κοντά στα 100 χλμ.. Ένα νούμερο που, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, επιτρέπει αμιγώς ηλεκτρική κίνηση για μεγάλες αποστάσεις. Σε τεχνικό επίπεδο, το ηλεκτρικό μοτέρ της PHEV C-Class αποδίδει 129 ίππους και 440 Nm άμεσης ροπής, κινεί το όχημα με μέγιστη ταχύτητα 140 χλμ./ώρα και συνεργάζεται με τον τετρακύλινδρο Μ 254 βενζινοκινητήρα στην δίλιτρη έκδοσή του. Ειδικά για την μπαταρία ιόντων λιθίου HV, έχει προβλεφθεί λειτουργία προκλιματισμού προκειμένου το σύστημα θερμικής διαχείρισης να ελέγχει τη θερμοκρασία λειτουργίας της μπαταρίας, ανεξάρτητα από το τι επικρατεί στο εσωτερικό του οχήματος. Με τον τρόπο αυτό αποδίδει βέλτιστα σε κάθε θερμοκρασία, ενώ μπορεί να φορτιστεί τάχιστα σε παροχή DC άμεσου ρεύματος.
 

Deluxe προβολείς Digital Light που σου δείχνουν... μονοπάτια οδήγησης

Head-up Display επαυξημένης πραγματικότητας: Με μια ματιά όλα στο πιάτο σας!

Με οθονάρα infotainment για να... κλείνεις τα πατζούρια στο σπίτι!

Οθόνη που με ένα άγγιγμα κάνει ό,τι της πεις

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto