Oι 7 αλλαγές στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

1.963 Επισκέψεις στο άρθρο (21/1/2021)

Επτά αλλαγές στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» προανήγγειλε η ΓΓ Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου με στόχο την επέκταση της εφαρμογής του.


Eπτά τροποποιήσεις στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» βρίσκονται υπό εξέταση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σύμφωνα με όσα δήλωσε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκουμ μιλώντας στο 4ο Συνέδριο της Ηλεκτροκίνησης που έλαβε χώρα την Τετάρτη.

Οι αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί είναι:
  • Η αύξηση του ποσού επιδότησης για την απόσυρση για τα ταξί.
  • Η άρση της υποχρέωσης αγοράς του οχήματος στη λήξη της χρονομίσθωσης.
  • Η αύξηση από 3 σε 10 του αριθμού των επιδοτούμενων οχημάτων ανά εταιρεία.
  • Η διευκόλυνση της δανειοδότησης των εταιριών για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων με παροχή της δυνατότητας εκχώρησης της επιδότησης στην τράπεζα.
  • Η δυνατότητα ενίσχυσης ορισμένων κλάδων επιχειρήσεων όπως είναι οι εταιρίες ενοικίασης οχημάτων και τα ξενοδοχεία, για αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων.
  • Η δυνατότητα ενίσχυσης επιχειρήσεων και για αγορά φορτιστών, που παρέχεται σήμερα μόνο σε ιδιώτες.
  • Η ένταξη Δημοτικών επιχειρήσεων και ΝΠΙΔ του ευρύτερου δημόσιου τομέα στη δράση, για επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων.
H κα. Σδούκου σημείωσε πως το 2020 έγιναν 2150 ταξινομήσεις ηλεκτρικών οχημάτων (στόχος ήταν τα 1265 αυτοκίνητα) νούμερο που αντιστοιχεί στο 2,6% των συνολικών ταξινομήσεων. Ακόμα, στους τέσσερις μήνες που «τρέχει» το «Κινούμαι Ηλεκτρικά», έχουν υποβληθεί 10.000 αιτήσεις και έχουν απορροφηθεί 9 εκατομμύρια ευρώ, από τα διαθέσιμα κονδύλια των 45 εκατομμυρίων.
Τέλος, το 2021, θα χωροθετηθούν 10.000 δημόσια προσβάσιμα σημεία φόρτισης που θα δημιουργήσουν τζίρο 100 εκατομμυρίων ευρώ και καινούριες θέσεις εργασίες.
 

AUTOFIT PASXA
4green