Το νέο Fiesta έχει σαρώσει όλα τα βραβεία! Πώς το καταφέρνει;

«Αυτοκίνητο Της Χρονιας» από τους δημοσιογράφους, «BestCar2018» από τους αναγνώστες του AutoΤρίτη και ο Πρόεδρος της Ford Motor Hellas, κ. Νίκος Νοταράς, μας μιλά γεμάτος υπερηφάνεια για το νέο Fiesta.

Οι 7 λόγοι που κάνουν το Fiesta το Καλύτερο Αυτοκίνητο της Χρονιάς

24.158 Επισκέψεις στο άρθρο

Αυτοί είναι οι 7 λόγοι που κάνουν το νέο Ford Fiesta το καλύτερο αυτοκίνητο της χρονιάς. Μιλάµε µε τον πρόεδρο της Ford στην Ελλάδα, κ. Νίκο Νοταρά.

Το νέο Ford Fiesta κέρδισε δύο πολύ σημαντικά βραβεία. Το βραβείο των δημοσιογράφων  και το βραβείο του κοινού, αφού βγήκε πρώτο στο διαγωνισμό Best Car 2018 στον οποίο πήραν μέρος 36.824 άτομα.
 
Νούμερο εντυπωσιακό αν µη τι άλλο, από το οποίο μπορούν να βγουν σημαντικά συμπεράσματα. Με βάση λοιπόν τα στοιχεία που συλλέξαμε από την μεγάλη αυτή έρευνα, κάνουμε µια «ακτινογραφία» του νέου Ford Fiesta, βρίσκουμε τους τομείς στους οποίους διακρίνεται, τα στοιχεία µε τα οποία κέρδισε την εμπιστοσύνη του αγοραστικού κοινού και συζητάμε µε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ford Motor Hellas, κ. Νίκο Νοταρά.
 
1) Το νέο Ford Fiesta είναι οικονομικό σε κατανάλωση και έξοδα χρήσης.

Νίκος Νοταράς: Πράγματι, το νέο Ford Fiesta διαθέτει εξαιρετικά οικονομικούς κινητήρες βενζίνης και diesel που, όταν χρειάζεται, «απογειώνουν» τις επιδόσεις του, ενώ από την άλλη πλευρά δίνουν εξαιρετικά χαμηλές τιμές κατανάλωσης. Σε όλα αυτά, προσθέστε και τα 8 χρόνια εγγύηση και νομίζω γίνεται φανερό, γιατί µε ένα Ford Fiesta παίρνεις πολλά δίνοντας λίγα.

2) Το νέο Ford Fiesta είναι η πιο value αγορά.

Νίκος Νοταράς: Προφανώς, µε τιμές που ξεκινούν από τα 12.990 ευρώ και standard τεχνολογίες που συναντάς σε μεγαλύτερες κατηγορίες και ακριβότερα αυτοκίνητα, το νέο Ford Fiesta είναι ένα απόλυτα σύγχρονο αυτοκίνητο που θα παραμείνει σύγχρονο και ασφαλές για πολλά χρόνια διασφαλίζοντας την «επένδυση» κάθε πελάτη. Αν έχεις απαιτήσεις από το αυτοκίνητό σου, τότε πιστεύω, το Ford Fiesta δεν έχει ανταγωνιστή.
 
3) Είναι 1ο στους άντρες ηλικίας 18 έως 35 ετών.

Νίκος Νοταράς: Όλα τα Ford, είναι κοινή διαπίστωση όλων, πραγματικά χαίρεσαι να τα οδηγείς. Το νέο Ford Fiesta είναι Ford όσον αφορά την οδηγική απόλαυση και παράλληλα προσφέρει όλες τις τεχνολογίες συνδεσιμότητας που οι νέοι -αλλά και οι νέοι στην ψυχή- επιθυμούν να έχουν! Το νέο Ford Fiesta καλύπτει µε ιδανικό τρόπο ένα μεγάλο εύρος αναγκών, σβελτάδα και ταυτόχρονα οικονομία, δίνει χαρά και χαμόγελα όταν το οδηγείς, και είναι πολύ άνετο και αθόρυβο, σαν μεγαλύτερο αυτοκίνητο στο ταξίδι.
 
Αν σε ενδιαφέρει το ταξίδι όσο και ο προορισμός, το νέο Ford Fiesta είναι το αυτοκίνητό σου… Ίσως βέβαια να πιάσεις τον εαυτό σου να ψάχνει για προορισμούς προκειμένου να απολαύσει το ταξίδι. Είναι µια «παρενέργεια» ενός Ford!
 
4) Είναι 1ο στις γυναίκες ηλικίας 18 έως 35 ετών.

Νίκος Νοταράς: Ανάμεσα στα πολλά βραβεία που έχει αποσπάσει το νέο Ford Fiesta, είναι και το ευρωπαϊκό βραβείο «Αυτοκίνητο της χρονιάς για τις Γυναίκες» όπου µόνο γυναίκες ψηφίζουν. Φαίνεται τελικά πως αυτό το εκπληκτικό αυτοκίνητο, µε την εμφάνιση και τις τεχνολογίες που διαθέτει, ασκεί ακαταμάχητη έλξη και στις γυναίκες. Βέβαια, προσωπικά, πιστεύω ότι ισχύουν και για τις γυναίκες αυτά που είπα παραπάνω για τους άντρες. Δεν βλέπω διαφορά.
 
5) Οι κάτοχοι Ford είναι πολύ ευχαριστημένοι από τη μάρκα.

Έχετε διατελέσει Διευθυντής After Sales στην Ford, άρα το παρακάτω στοιχείο που εξάγαμε από την έρευνά µας ίσως το βρείτε πολύ σημαντικό: Οι κάτοχοι Ford είναι πολύ ευχαριστημένοι από τη μάρκα. Συνέβαλε και αυτό στις φετινές επιτυχίες του Fiesta;

Νίκος Νοταράς: Πράγματι!... Και είναι πολύ σημαντικό αυτό. Τα Ford είναι ιδιαιτέρως αξιόπιστα (είναι και η Νο1 προτίμηση ακόμα και των επαγγελματιών τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα) και, πιστεύω, το γεγονός αυτό μιλάει από µόνο του… Επίσης, έχουμε κάνει σημαντικά βήματα εμπρός στο κομμάτι των υπηρεσιών μετά την πώληση και αυτό επειδή η πλήρης ικανοποίηση των πελατών µας αποτελεί για εμάς την πρώτη προτεραιότητα.
 
Χαιρόμαστε που οι ενέργειές µας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και οι πελάτες µας είναι ικανοποιημένοι από τα προϊόντα, αλλά και τις υπηρεσίες µας. Εργαζόμαστε συστηματικά προκειμένου να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών αυτών που µας τίμησαν µε την επιλογή τους.
 
6) Το ψήφισαν ακόμα και οι κάτοχοι Mercedes και ΒΜW.

Στην έρευνά µας παρατηρήσαμε πως οι κάτοχοι μιας μάρκας έδειχναν προτίμηση στα αυτοκίνητα της μάρκας τους που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Ωστόσο, το Fiesta κατάφερε και το εξής: Οι κάτοχοι Mercedes και BMW, αμέσως μετά το αυτοκίνητο της δικής τους μάρκας, το ψήφισαν σαν καλύτερη επιλογή.
 
Νίκος Νοταράς: Θεωρώ ότι το Ford Fiesta προσφέρει πολλά premium χαρακτηριστικά. Αυτό, κατά την άποψή µου, δείχνει την ικανότητα που έχει να ισορροπεί άψογα μεταξύ της πολυτέλειας -άλλωστε υπάρχουν και αντίστοιχες εκδόσεις γι αυτό, βλ. Vignale- και της σπορ πλευράς του, αφού επίσης υπάρχουν εκδόσεις µε προτεραιότητα σε αυτό το χαρακτηριστικό. Αναφέρομαι βέβαια στις ST Line. Πάνω από όλα όμως είναι η premium αίσθηση που το Fiesta διαθέτει και που, πιστέψτε µε, θα την αντιληφθεί ο καθένας που θα το οδηγήσει, έστω και για λίγα μέτρα.
 
7) Κέρδισε και το βραβείο των δημοσιογράφων και βγήκε 1ο σε όλα τα μεγάλα συγκριτικά  τεστ του ειδικού τύπου
 
Εκτός από το βραβείο του κοινού, Best Car 2018 του AutoΤρίτη, το Ford Fiesta κέρδισε το βραβείο των Ελλήνων δημοσιογράφων (Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2018), ενώ σε όλα τα μεγάλα συγκριτικά βγήκε πρώτο. Πως αισθάνεστε για αυτό;
 
Νίκος Νοταράς: Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που έχουμε ένα τέτοιο προϊόν στη γκάμα µας! Όλος ο ειδικός τύπος έγραψε ενθουσιώδη λόγια όταν το πρωτοπαρουσιάσαμε το καλοκαίρι. Λίγους μήνες μετά κέρδισε και τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα». Πριν από λίγες ημέρες, οι αναγνώστες του AutoΤρίτη το ανακήρυξαν και αυτοί µε τη σειρά τους «Το Καλύτερο Αυτοκίνητο της Χρονιάς». Στην περίπτωση του νέου Ford Fiesta φαίνεται πως οι «ειδικοί» και το αγοραστικό κοινό συμφωνούν ότι είναι ένα αυτοκίνητο που του αξίζει η πρωτιά!

Toyota
test center