Το νέο Nissan Pulsar είναι πλήρως ενταγμένο στη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρείας, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τα Qashqai και X-Trail.
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο Nissan Pulsar είναι πλήρως ενταγμένο στη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρείας, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τα Qashqai και X-Trail.

Nissan Pulsar

317.564 Επισκέψεις στο άρθρο (3/10/2014)

Η Nissan αποφασίζει να επανατοποθετηθεί στη νευραλγική κατηγορία των μικρομεσαίων μοντέλων, με ένα «συμβατικό» hatchback αμάξωμα, θέτοντας ως στόχο να παρεισφρήσει στον κραταιό γερμανικό και ιαπωνικό ανταγωνισμό της κλάσης. Οπότε και σε συνδυασμό με το –επίσης- μικρομεσαίο crossover Qashqai, η φίρμα ισχυροποιεί περαιτέρω τη θέση της στην αγορά, διευρύνοντας σημαντικά το target group της. Το λανσάρισμα του νέου Pulsar αναμένεται να γίνει από την ελληνική αντιπροσωπεία της Nissan, στα τέλη Οκτωβρίου, σε άγνωστες προς το παρόν τιμές.

Εμφάνιση
Το νέο Nissan Pulsar είναι πλήρως ενταγμένο στη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρείας, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τα Qashqai και X-Trail. Αντλώντας, λοιπόν, έμπνευση από τα crossover μοντέλα της εταιρείας, το Pulsar χαρακτηρίζεται από τους μεγάλους τροχούς, την κωνικού τύπου μεσαία γραμμή και το ρέον προφίλ.

Ευρυχωρία
Χάρη στο μακρύτερο μεταξόνιο στην κατηγορία του (2.700 χλστ.), το Pulsar αποδεικνύεται πιο ευρύχωρο από πολλά μεγαλύτερα μοντέλα, όπως φαίνεται και από τα 692 χλστ. του «αέρα» για τα γόνατα των πίσω επιβατών. Η ευρυχωρία αυτή, μάλιστα, συνδυάζεται με λογικές εξωτερικές διαστάσεις (μήκος 4.385 χλστ.), γεγονός που χαρίζει στο Pulsar σημαντική αστική ευχρηστία. Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ ορίζεται στα 385 λτ., ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, δημιουργείται ένας επίπεδος χώρος φόρτωσης όγκου 1.395 λτ.

Κινητήρες
Ο 4κύλινδρος turbo κινητήρας βενζίνης 1.2 DIG-T αποδίδει 115 ίππους στις 4.500 σ.α.λ., ενώ η ροπή των 190 Nm είναι διαθέσιμη ήδη από τις 2.000 σ.α.λ. Μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων, το Pulsar επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ. σε 10,7 δλ. και έχει τελική ταχύτητα 190 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση ορίζεται στα 5,0 λτ./100 χλμ., ενώ οι εκπομπές CO2 βρίσκονται στα 117 γρ./χλμ., χάρη και στο στάνταρ σύστημα Idle Start/Stop. Αργότερα, στις αρχές του 2015 θα υπάρξει και έκδοση 190 ίππων, η οποία θα εξοπλίζεται με το 1.600άρι turbo μοτέρ βενζίνης της εταιρείας. Στο μέλλον, τοποθετείται και η επιλογή του αυτόματου κιβωτίου XTronic για την έκδοση με το σύνολο 1.2 DIG-T.

Η diesel επιλογή στο Pulsar ακούει στο όνομα 1.5 dCi, στην οποία είναι επίσης στάνταρ το σύστημα Idle Start/Stop. Το εν λόγω μοτέρ της συνεργασίας Renault-Nissan αποδίδει 110 ίππους ισχύος στις 4.000 σ.α.λ. και 260 Nm ροπής στις 1.750 σ.α.λ. Το 0-100 χλμ./ώρα πραγματοποιείται σε 11,5 δλ., η τελική ταχύτητα είναι ξανά 190 χλμ./ώρα, ενώ η κατανάλωση ορίζεται στα 3,6 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 94 γρ./χλμ.

Τεχνολογίες
Το νέο Nissan Pulsar είναι εξοπλισμένο με μια σειρά από χρήσιμες τεχνολογίες, οι οποίες προάγουν την άνεση και την ασφάλεια οδηγού και επιβατών. Το παρόν δίνει το σύστημα ασφαλείας Safety Shield της Nissan, που αποτελείται από μια «παλέτα» συστημάτων και τεχνολογιών, που συνδυάζονται ώστε να προσφέρουν ένα «δίχτυ ασφαλείας» για τον οδηγό και τους επιβάτες. Μεταξύ των συστημάτων που προσφέρονται στο νέο Pulsar είναι το Σύστημα Πέδησης Έκτακτης Ανάγκης (Forward Emergency Braking), το Σύστημα Ανίχνευσης Κινούμενων Εμποδίων (Moving Object Detection), η Προειδοποίηση Απότομης Αλλαγής Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning) και η Προειδοποίηση Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning). Επιπλέον, το Pulsar διαθέτει το 2ης γενιάς σύστημα NissanConnect, συνοδευόμενο από μια σειρά χαρακτηριστικών, όπως πλήρη συνδεσιμότητα με smartphones, το Google Send-to-Car, αλλά και πρόσβαση σε πλήθος εφαρμογών. Τέλος, όπως και στο Qashqai, υιοθετήθηκε η λύση των προβολέων τεχνολογίας LED.


Η ευρυχωρία του Pulsar συνδυάζεται με λογικές εξωτερικές διαστάσεις (μήκος 4.385 χλστ.), γεγονός που χαρίζει στο Pulsar σημαντική αστική ευχρηστία.

Η ευρυχωρία του Pulsar συνδυάζεται με λογικές εξωτερικές διαστάσεις (μήκος 4.385 χλστ.), γεγονός που χαρίζει στο Pulsar σημαντική αστική ευχρηστία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

FORD E-TRANSIT
NISSAN