Με κορυφαίες τεχνολογικές εφαρμογές και εκλεπτυσμένη εμφάνιση, έρχεται η νέα Mercedes C-Class.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Με κορυφαίες τεχνολογικές εφαρμογές και εκλεπτυσμένη εμφάνιση, έρχεται η νέα Mercedes C-Class.

Νέα Mercedes C180: Λαμπρό αστέρι!

21.769 Επισκέψεις στο άρθρο

Τι καινούργιο έφερε:
• Κορυφαία τεχνολογία ασφαλείας και άνεσης
• Πιο κομψή και εκλεπτυσμένη εμφάνιση από κάθε C-Class
• Η πρώτη στη νέα πλατφόρμα MRA της Mercedes


Η 4η γενιά της Mercedes C-Class αποτελεί την πλέον σημαντική άφιξη των 4 πρώτων μηνών του έτους και εμείς, δοκιμάσαμε την πιο ενδιαφέρουσα έκδοση C180 με τον 1,6 turbo κινητήρα των 156 ίππων. Αρχικά και σε ό,τι αφορά στη σχεδίασή της, η νέα C-Class διακρίνεται για την κομψότητα των γραμμών της, διαθέτοντας παράλληλα πολλές ομοιότητες με την κορυφαία Mercedes S-Class. Μάλιστα στην εξοπλιστική έκδοση Exclusive της δοκιμής μας, η C-Class δίνει έμφαση στην πολυτέλεια και έτσι φέρει το όρθιο αστέρι στο καπό και τις πυκνές οριζόντιες γρίλιες στη 3D μάσκα. Εκτός από κομψή πάντως, η νέα Mercedes C180 είναι και ιδιαίτερα αεροδυναμική, με τον αεροδυναμικό συντελεστή να πέφτει στο κορυφαίο νούμερο 0,24. Και αυτό συμβαίνει με το αμάξωμα να αυξάνεται στα 4.686 χλστ. (+95 χλστ.) και το πλάτος στα 1.810 χλστ. (+40 χλστ.), χωρίς μάλιστα η αυξητική αυτή τάση να επηρεάζει το βάρος (έως και 100 κιλά ελαφρύτερη από πριν).

Πολυτελής και με αρχοντικούς χώρους
Στο εσωτερικό της νέας C180 διάχυτη είναι η πολυτέλεια και η κορυφαία ποιότητα κατασκευής, ενώ πέρα φυσικά από το κορυφαίο φινίρισμα και τα ανάλογης ποιότητας υλικά, την παράσταση κλέβει η τονισμένη κεντρική κονσόλα με τα μίνιμαλ χαρακτηριστικά. Το hi-tech υπόβαθρο της νέας C-Class υπογραμμίζεται από την παρουσία της διαθέσιμης λεπτής ψηφιακής οθόνης στο πάνω τμήμα του ταμπλό, η οποία θυμίζει οθόνη tablet, ενώ την παράσταση κλέβει και ο νέος διακόπτης του συστήματος πολυμέσων COMMAND, ο οποίος για πρώτη φορά περιλαμβάνει και touchpad. Στους χώρους, η αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων και κυρίως το μεγαλύτερο κατά 80 χλστ. μεταξόνιο έχουν ως αποτέλεσμα στο πίσω κάθισμα ακόμη και 3 ενήλικες να κάθονται με χαρακτηριστικά άνεση. Το πορτ-μπαγκάζ τέλος αυξάνεται κατά 5 λίτρα σε σχέση με πριν, φθάνοντας συνολικά στα 480 λτ.

Απόδοση και οικονομία με μοναδική άνεση και ασφάλεια
Η νέα Mercedes C180 φέρει έναν τούρμπο κινητήρα άμεσου ψεκασμού, με απόδοση 156 ίππων και 250 Nm ροπής διαθέσιμα μόλις στις 1.200 σ.α.λ. Σαν αποτέλεσμα έρχεται η ζωντάνια και η ελαστικότητα στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, όπου ο κινητήρας είναι στο φόρτε του, ενώ με τη βοήθεια του μηχανικού κιβωτίου 6 μακριών σχέσεων, η οικονομία καυσίμου του κινητήρα είναι εντυπωσιακή (5,0 λτ./100 χλμ.). Στο δρόμο, η νέα Mercedes C180 διακρίνεται για την κορυφαία άνεση, την υψηλή ηχομόνωση και την ασφάλεια που παρέχει στο ταξίδι. Σε πιο κλειστές, στριφτερές διαδρομές, η C180 «πατάει» με σιγουριά και εμφανίζει υψηλή πλευρική και ελκτική πρόσφυση. 

Πολυτέλεια και τεχνολογία συνδυάζονται αριστοτεχνικά στην καμπίνα της νέας Mercedes C-Class.

Πολυτέλεια και τεχνολογία συνδυάζονται αριστοτεχνικά στην καμπίνα της νέας Mercedes C-Class.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center