Η εντυπωσιακή εμπορική πορεία του Ranger τόσο στην Ευρώπη (πρώτο σε πωλήσεις Pick-Up επί σειρά ετών) όσο και στην ελληνική αγορά, είναι σαφέστατα… φυσική συνέπεια της εξαιρετικής υπεροχής του.

Η εντυπωσιακή εμπορική πορεία του Ranger τόσο στην Ευρώπη (πρώτο σε πωλήσεις Pick-Up επί σειρά ετών) όσο και στην ελληνική αγορά, είναι σαφέστατα… φυσική συνέπεια της εξαιρετικής υπεροχής του.

Οι extreme εκδόσεις του Ford Ranger

5.183 Επισκέψεις στο άρθρο (19/10/2021)

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Pick-Up της χρονιάς για το 2020, ευρωπαϊκό best-seller από το 2015 και μετά, ένα αγαπημένο και στην ελληνική αγορά μοντέλο, το Ford Ranger ξεχωρίζει (και) για τις extreme εκδόσεις εξοπλισμού του. Ποια επιλέγουμε;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 


Αν ψάχνεις ένα αυτοκίνητο για υψηλές δόσεις αδρεναλίνης και συγκινήσεις εντός και εκτός δρόμου, η απάντηση βρίσκεται στο επόμενο scrollάρισμα. Το know how της Ford κάνει... μαγικά και στην κατηγορία των Pick-up, με την ευρωπαϊκή αγορά να έχει ανεξίτηλη την σφραγίδα του Ford Ranger. Μιλάμε, άλλωστε, για το κορυφαίο σε πωλήσεις πανευρωπαϊκά για το 2020 ελαφρύ ημιφορτηγό, το οποίο εντυπωσιάζει με την ποιότητα κατασκευής, τις ικανότητες, την αντοχή και τις προηγμένες τεχνολογίες του.
 
Για όσους δεν γνωρίζουν, το Ford Ranger προσφέρεται σε τρεις διαφορετικούς διαθέσιμους τύπους καμπίνας (Single, Rap και Double Cab), αποκλειστικά σε τετρακίνητες εκδόσεις. Αν έπρεπε να εστιάσουμε περισσότερο σε κάποια θα το κάναμε για την διπλοκάμπινη επιλογή, η οποία προσφέρει και άπλετους χώρους στο εσωτερικό της για τις ανάγκες (μέχρι και) μιας οικογένειας. Ταυτόχρονα, φημίζεται και για υπερπλούσιες εκδόσεις εξοπλισμού που αποπνέουν δυναμισμό αλλά και πολυτέλεια.
 
Από το WRC με καρότσα, Ford Ranger Raptor, μέχρι τον fun to drive «αγρότη» Ford Ranger Wildtrak, πάμε να δούμε αναλυτικά τις τρεις εξοπλιστικές επιλογές (Wildtrak, Stormtrak και Raptor) που συνοδεύουν το διπλοκάμπινο Pick-up της Ford με τον κορυφαίο bi-turbo πετρελαιοκινητήρα EcoBlue των 2,0λτ. που αποδίδει ισχύ 213 ίππων και μέγιστη ροπή 500 Nm. Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο μοτέρ έχει πακέτο το αυτόματο κιβώτιο των 10 σχέσεων που βλέπουμε στο Last American hero Ford F-150 Pick-up και την εμβληματική Ford Mustang.
 
Τεχνικά χαρακτηριστικά Ford Ranger Double Cab
Κινητήρας*  
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.996
Κύλινδροι/Βαλβίδες Απρ-16
Τροφοδοσία turbodiesel commonRail
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.) 213/3.750
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 500/1.750-2.000
Βάρος με οδηγό (κιλά) 2.289
   
Κιβώτιο-Μετάδοση  
Τύπος κιβωτίου Αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων
Κίνηση Στους 4 τροχούς
   
Eπιδόσεις  
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 9 (10 στο Raptor)
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα)* 180 (170 στο Raptor)
   
Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.)  
Μέση εργοστασιακή* 9 (10,5 στο Raptor)
Ρεζερβουάρ (λτ.) 80
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.)* 235-277
*εργοστασιακές μετρήσεις
  Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
NISSAN