O Carlos Ghosn.

Οι κατηγορίες για Ghosn και Kelly

1.544 Επισκέψεις στο άρθρο (10/12/2018)

Τις κατηγορίες που βαραίνουν τόσο τον Carlos Ghosn και τον στενό συνεργάτη του, Greg Kelly, όσο και τη Nissan, αναφέρουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Τρεις εβδομάδες μετά τη σύλληψη του Carlos Ghosn, η οποία συντάραξε την συμμαχία των Renault-Nissan-Mitsubishi, και ανάγκασε τις τρεις εταιρείες να προβούν στις απαραίτητες κινήσεις για να υπάρξουν αλλαγές στη διοίκηση, έγιναν γνωστές οι κατηγορίες που απήγγειλαν οι ιαπωνικές αρχές.
 
Όπως αναφέρουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, οι εισαγγελείς κατηγόρησαν τόσο τον Carlos Ghosn και τον στενό συνεργάτη του, Greg Kelly, όσο και τη Nissan, ότι παραβίασαν το νόμο χρηματοπιστωτικών μέσων και συναλλαγών της Ιαπωνίας, αποκρύπτοντας 44,4 εκατομμύρια δολάρια το διάστημα 2010-2014. Επιπλέον λόγος γίνεται πως οι δύο άντρες κατά τα οικονομικά έτη 2015-2017 απέκρυψαν περίπου 35,5 εκτμ. δολάρια
Μάλιστα η Nissan επιβεβαίωσε το δικό της κατηγορητήριο αλλά και εκείνα ενάντια των Ghosn και Kelly, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της συγγνώμη για την κατάσταση, ωστόσο δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για να ξεκαθαρίσει το θέμα.
 
Μένοντας στη Nissan, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρουν τα ξένα, η εσωτερική έρευνα που πραγματοποίησε για το ζήτημα έδειξε πως ο Ghosn έχει αποκρύψει περίπου 79,9 εκατ. δολάρια σε διάστημα οκτώ οικονομικών ετών. Μάλιστα συνεργάζεται με τους ανακριτές προκειμένου να ξεκαθαρίσει και αυτό το θέμα.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο Carlos Ghosn όσο και ο Greg Kelly έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες.   

OPEL NEA MONTELA
test center