• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί με τη ρύθμιση των καθρεφτών.

Οι καθρέφτες, τα μάτια μας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/7/2016

Οι καθρέφτες είναι ο καλύτερος φίλος του οδηγού αυτοκινήτου. Πρέπει όμως να είναι καλά ρυθμισμένοι. Ας δούμε τι πρέπει να κάνουμε.

 

Οι καθρέφτες του αυτοκινήτου αποτελούν τον καλύτερο φίλο του οδηγού στην προσπάθειά του να έχει ανά πάσα στιγμή γνώση της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο πίσω από το αυτοκίνητό του, ώστε να προχωρήσει με ασφάλεια στους επόμενους χειρισμούς του. Γι αυτό το λόγο, πρέπει να είναι σωστά ρυθμισμένοι, ώστε να ελέγχεται με τη μικρότερη κίνηση του κεφαλιού. Ο κεντρικός καθρέφτης λοιπόν πρέπει να «κεντράρει» το πλαίσιο του πίσω παρμπρίζ και όχι την εταζέρα ή την οροφή, για να βλέπει κάποιο νεκρό σημείο. Επίσης, στην εταζέρα δε θα πρέπει να τοποθετούμε κάποιο προσωπικό μας αντικείμενο, διότι μειώνουμε την ορατότητά μας από τον εσωτερικό καθρέφτη, αλλά και διακινδυνεύουμε τη σωματική μας ακεραιότητα σε κάποιο απότομο φρενάρισμα. 

Εξωτερικοί καθρέφτες
Οι εξωτερικοί καθρέφτες τώρα μας δίνουν τη δυνατότητα να ελέγχουμε τα «πέριξ» αριστερά και δεξιά του αμαξώματός μας και αποτελούν και αυτοί με τη σειρά τους ένα πολύτιμο σύμμαχο του οδηγού. Είναι λοιπόν απαραίτητο να ρυθμίζονται σωστά και να καθαρίζονται συχνά, έτσι ώστε να αποδίδουν όλο το εύρος των δυνατοτήτων τους. Επίσης είναι καλό να έχει στο μυαλό του πάντοτε ο οδηγός, ότι οι εξωτερικοί καθρέφτες δείχνουν τα αντικείμενα πιο μακριά από ό,τι βρίσκονται στην πραγματικότητα.