4 φωτογραφίες »

Oι πρώτες εικόνες του νέου Skoda Kushaq

6.469 Επισκέψεις στο άρθρο (25/1/2021)

Το Kushaq έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση μπροστά στον φακό, έστω και αν ήταν ντυμένο «χειμωνιάτικα» με πολύ βαρύ καμουφλάζ. Τι γνωρίζουμε για το νέο τσέχικο SUV;


Τις πρώτες επίσημες εικόνες του νέου Kushaq, του νέου της SUV, αποκάλυψε η Skoda. Έχοντας αντλήσει την έμπνευσή του από πρωτότυπο Vision In Concept, το όνομά του προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη «kushak», που σημαίνει «βασιλιάς» ή «αυτοκράτορας». Το Kushaq απευθύνεται αυστηρά στην αγορά της Ινδίας και θα έχει παρόμοιο προφίλ τόσο με το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε πέρυσι όσο και με το Kamiq.

To νέο crossover/SUV της Skoda θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-A0-IN του Volkswagen Group και θα υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της φίρμας που αποτελείται από μια αρκετά μεγάλη γρίλια και λεπτά φωτιστικά σώματα στο πλάι, ελαφρώς επικλινή οροφή και πίσω μέρος που θα μοιάζει αρκετά με τα άλλα SUV των Τσέχων.

Ο CEO της Skoda, Thomas Schafer δήλωσε σχετικά: «To λανσάρισμα του Kushaq σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για την Skoda στην Ινδία. Το Kushaq κάνει την αρχή στην προϊοντική μας επίθεση η οποία αποτελείται από τέσσερα μοντέλα Skoda και Volkswagen. Τα αυτοκίνητα αυτά θα βασίζονται στο σύνολό τους στην MQB-A0-IN πλατφόρμα που η Skoda έχει προσαρμόσει ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ινδικής αγοράς».

Το μήκος του Kushaq είναι 2.651 χιλιοστά και προσφέρει χώρους για 5 επιβάτες ενώ ταυτόχρονα έχει μεγάλο χώρο αποσκευών. Εικόνα από το εσωτερικό δεν έχει αποκαλυφθεί, ωστόσο έχει γίνει γνωστό πως το σύστημα infotainment θα υποστηρίζεται από μια οθόνη αφής που θα τοποθετείται στο κέντρο του ταμπλό.

Το SUV θα τροφοδοτείται από δύο υπερτροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες 1,0 και 1,5 λίτρων με ισχύ έως 150 ίππους. Η κίνηση θα στέλνεται αποκλειστικά στους μπροστά τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου DSG κιβωτίου ή ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων.

Η επίσημη παρουσίαση του Kushaq θα γίνει το Μάρτιο.
 

NEO TRAFIC
skoda