Όλα τα μοντέλα CNG της ελληνικής αγοράς προσφέρονται με επιδότηση έως και 1.450 ευρώ από την ΔΕΠΑ.

SEAT Leon TGI

VW Golf TGI

VW Polo TGI

SEAT Ibiza TGI

Fiat Panda

VW eco up!

Skoda Citigo

Skoda Octavia G-Tec

Ο χάρτης με όλα τα πρατήρια της Ελλάδος.

Όλα τα CNG μοντέλα με επιδότηση έως 1.450 ευρώ

26.524 Επισκέψεις στο άρθρο (14/11/2018)

Πρόγραμμα επιδότησης από 800 έως και 1.450 ευρώ ανακοίνωσε η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου για όλα τα μοντέλα διπλού καυσίμου φυσικού αερίου-βενζίνης. Προλάβετε την προσφορά και επωφεληθείτε της οικονομίας χρημάτων που προσφέρουν τα αεριοκίνητα μοντέλα.

Η ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου) προχώρησε στη δημιουργία προγράμματος επιδότησης για την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου διπλού καυσίμου (φυσικό αέριο και βενζίνη) μέσω μιας απλής διαδικασίας που δίνει την ευκαιρία στους καταναλωτές να γλιτώσουν από 800 έως και 1.450 ευρώ ανάλογα με το αεριοκίνητο μοντέλο που θα επιλέξουν.

Το εν λόγω πρόγραμμα επιδοτεί όλα τα καινούργια μοντέλα αυτοκινήτων που καταναλώνουν καύσιμο CNG και ισχύει για παραγγελίες που γίνονται από τις 9 Νοεμβρίου 2018 μέχρι και εξαντλήσεως του σχετικού προϋπολογισμού ή αλλιώς έως και τις 31 Ιανουαρίου 2019. Η υποβολή αίτησης γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας fisikon.gr και πρέπει να περιλαμβάνει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ένταξη στο πρόγραμμα.

Τονίζεται πως, το ποσό της επιδότησης, όπως αναλύεται στον παρακάτω πίνακα ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξει, επιστρέφεται από τη ΔΕΠΑ στον ιδιοκτήτη του οχήματος μετά την ολολήρωση της αγοράς.
 
800 ευρώ για τα 1.150 ευρώ για τα 1.450 ευρώ για τα
Fiat Panda από 11.990 ευρώ SEAT Ibiza TGI από 15.400 ευρώ VW Golf TGI από 22.000 ευρώ
VW eco up! από 13.510 ευρώ VW Polo TGI από 17.400 ευρώ SEAT Leon TGI από 18.395 ευρώ
Skoda Citigo από 11.980 ευρώ   Skoda Octavia G-Tec από 19.900 ευρώ
Οι τιμές που αναγράφονται δεν περιλαμβάνουν την επιδότηση

Επίσης μπορούν να συμπεριληφθούν μοντέλα που πιθανόν δεν αναφέρονται ανωτέρω, αλλά θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά εντός του 2019. Στην περίπτωση που το όχημα που σας ενδιαφέρει ανήκει στην κατηγορία αυτή, επικοινωνήστε προηγουμένως με το fisikon.gr.

Σημειώνουμε πως η επιδότηση ισχύει για έναν αγοραστή με πλήρη κυριότητα του οχήματος, ενώ για να προχωρήσει η διαδικασία πρέπει εκείνος να συμπληρώσει την αίτηση επιδότησης, κατά την οποία δηλώνει πως επιθυμεί να διατηρεί το αυτοκίνητό του διακριτικό σήμα της Fisikon στο εξωτερικό (το αυτοκόλλητο θα σας αποσταλλεί με την παραλαβή του οχήματος).

Διαδικασία επιδότησης
Η όλη διαδικασία εκτελείται σε δύο βήματα:
  • 1ο Βήμα: Υποβολή αίτησης ενδιαφέροντος με την συμπλήρωση των στοιχείων σας ΕΔΩ. Μαζί θα επισυναφθεί (σε μορφή pdf) το έντυπο παραγγελίας του οχήματος και η απόδειξη πληρωμής της προκαταβολής για το συγκεκριμένο μοντέλο οχήματος CNG. Μετά την καταχώρηση της αίτησης, εφόσον αξιολογηθεί ως έγκυρη, θα λάβετε με email τον αριθμό της συμμετοχής σας στο πρόγραμμα εντός 5 εργάσιμων ημερών . Πρέπει να τον καταγράψετε και να τον έχετε διαθέσιμο για την συνέχεια και για κάθε επαφή σας στα πλαίσια της Δράσης.
  • 2ο Βήμα: Όταν το αυτοκίνητο σας παραδοθεί θα στείλετε ΕΔΩ την άδεια του αυτοκινήτου όπου θα φαίνονται ευκρινώς τα στοιχεία κατόχου (που πρέπει να είναι το ίδιο πρόσωπο που κατέθεσε την αρχική αίτηση) και ότι το καύσιμο του οχήματος είναι CNG - Βενζίνη. Επίσης πρέπει να επισυνάψετε το τιμολόγιο της αγοράς από τον έμπορο, όπου θα φαίνεται ευκρινώς το μοντέλο, το καύσιμο, ο αγοραστής και το τίμημα.

Toyota
moto