Hyundai Kona
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Hyundai Kona

47.630 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2017)

H Ηyundai μπαίνει στα «χωράφια» των μικρών crossover με το εντυπωσιακό αισθητικά Kona, το οποίο κάνει σήμερα το ντεμπούτο του επί ευρωπαικού εδάφους στην Έκθεση της Φρανκφούρτης. Το Kona που πήρε το όνομά του από περιοχή της Χαβάης, διακρίνεται για την όμορφη σχεδίαση και το προηγμένο τεχνολογικό του προφίλ, ενώ ως γνήσιο τέκνο της δημοφιλούς εταιρείας, αναμένεται να διαμορφώνει εξαιρετική σχέση τιμής-αξίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


To Kona διαθέτει ένα τολμηρό και συνάμα σύγχρονο σχεδιασμό. Οι σχεδιαστικές γραμμές δίνουν στο αυτοκίνητο μυώδη χαρακτηριστικά, ενώ στον πρόβολο τα σφηνοειδή φώτα ημέρας LED που βρίσκονται στις άκρες, σε συνδυασμό με τους προβολείς που βρίσκονται ακριβώς από κάτω, συντελούν στην διαμόρφωση της προχωρημένης του αισθητικής.

Σε ότι αφορά το εσωτερικό του νέου μοντέλου, ο σχεδιασμός είναι λιγότερο έντονος από τον εξωτερικό όμως και πάλι κρίνεται ιδιαίτερα νεανικός μέσω του φινιρίσματος, ενώ ο τεχνολογικός προσανατολισμός είναι εμφανής με το σύστημα πληροφοριών να είναι συμβατό με τα Android Auto και Apple CarPlay. Ποιοτικά αναμένεται να ακολουθεί τα υψηλά στάνταρ ποιότητας που ακολουθεί η φίρμα στα τελευταία της μοντέλα. Το νέο Hyundai Kona μοιράζεται το ίδιο πάτωμα με το επερχόμενο Kia Stonic, με τις διαστάσεις του να ορίζονται στα 4.165 χλστ. μήκους, 1.800 χλστ. πλάτους και 1.550 χλστ. ύψους. Το μεταξόνιο του έχει μήκος 2.600 χλστ., ενώ στην ανακοίνωσή της η κορεάτικη φίρμα ισχυρίζεται πως έχει βελτιστοποιήσει την διάταξη της νέας πλατφόρμας προκειμένου να μειωθεί το ύψος του κεντρικού τούνελ στην καμπίνα, κάτι που συνεπάγεται σε μεγαλύτερη ευρυχωρία για τα πόδια των πίσω επιβατών. 

Αναφορικά με τους κινητήρες το νέο μοντέλο θα έρθει στην Ευρώπη με έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα T-GDI 1.0 λτ. με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ο οποίος  αποδίδει ισχύ 120 ίππων, με τη μάρκα να υπόσχεται μέγιστη ταχύτητα 181 χλμ./ώρα. Από κει και μετά στη γκάμα θα υπάρχει και ο 1,6 λίτρων τούρμπο βενζινοκινητήρας με 177 άλογα, που θα συνδυάζεται με ένα επτατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη αλλά και ο ατμοσφαιρικός κινητήρας 2.0 λτ. με 149 ίππους. Στα diesel οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν την ύπαρξη ενός μόνο συνόλου χωρητικότητας 1.6 λίτρων με απόδοση 136 ίππων. Αξίζει να αναφερθεί δε πως το νέο μοντέλο θα διατίθεται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto