Το ντεμπούτο του επί ευρωπαϊκού εδάφους έκανε σήμερα το νέο Nissan Leaf.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το ντεμπούτο του επί ευρωπαϊκού εδάφους έκανε σήμερα το νέο Nissan Leaf.

Nissan Leaf

47.640 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2017)

Μετά από μακροχρόνια αναμονή και σωρεία teaser και κατασκοπευτικών εικόνων, σήμερα κάνει το ντεμπούτο του στην Έκθεση της Φρανκφούρτης το νέο Nissan Leaf, το οποίο διαθέτει ολοκαίνουργο σχεδιασμό.

Στο πίσω μέρος οι κομψοί προβολείς LED διαθέτουν τον σχεδιασμό μπούμερανγκ.

Στο πίσω μέρος οι κομψοί προβολείς LED διαθέτουν τον σχεδιασμό μπούμερανγκ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Nissan έχει ως πηγή ενέργειας μια μπαταρία ιόντων λιθίου 40 kWh, η οποία συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο προσφέρει στο αυτοκίνητο την ισχύ 150 ίππων και 320 Nm ροπής. Μάλιστα η εταιρεία υπόσχεται πως το νέο Leaf είναι σε θέση να διανύσει 378 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, ενώ η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 144 χλμ./ώρα.
 
Το νέο Leaf διαθέτει μια σειρά προηγμένων τεχνολογιών που δεν διέθετε το εξερχόμενο μοντέλο, με σημαντικότερη το σύστημα ProPILOT. Το συγκριμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης μπορεί να ελέγχει την απόσταση του οχήματος από το μπροστινό, όταν το Leaf κινείται με ταχύτητα από 30 έως 100 χλμ./ώρα, εξασφαλίζοντας πως θα παραμείνει στη λωρίδα του. Επιπλέον το συγκεκριμένο σύστημα διαθέτει αυτόνομη λειτουργία στάθμευσης που χρησιμοποιεί 12 αισθητήρες γύρω από το αυτοκίνητο για να το καθοδηγήσει σε χώρο στάθμευσης.
 
Μία άλλη ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι το e-Pedal το οποίο προσφέρεται στο βασικό εξοπλισμό και επιτρέπει στον οδηγό να επιταχύνει, να επιβραδύνει και να σταματήσει το αυτοκίνητο μόνο από το πετάλι του γκαζιού.
 
Σε ότι αφορά το εξωτερικό του νέου Leaf, το μπροστινό μέρος διαθέτει σε σκούρο μπλε χρώμα την χαρακτηριστική μάσκα V-motion της Nissan, ενώ το νέο μοντέλο φέρει μια ελαφρώς κεκλιμένη προς τα πίσω οροφή, ενώ στο πίσω μέρος οι κομψοί προβολείς LED διαθέτουν τον σχεδιασμό μπούμερανγκ.
 
Στο ανανεωμένο εσωτερικό τα μαύρα καθίσματα φέρουν επάνω τους μπλε ραφές, οι οποίες κάνουν την εμφάνισή τους, τόσο στο ταμπλό όσο και στο τιμόνι επίπεδης βάσης. Αξιοσημείωτα είναι ακόμα η έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών, η οποία έχει νέο σχεδιασμό για ευκολότερη πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες, ενώ σε ορισμένες χώρες έχει προστεθεί και η δυνατότητα σύνδεσης με τις εφαρμογές Apple CarPlay και Android Auto.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το Leaf αναμένεται να φτάσει στις αγορές της Ευρώπης στις αρχές του 2018. Σε ότι αφορά τον χρόνο φόρτισης, η μπαταρία χρειάζεται 16 ώρες για πλήρη φόρτιση με βύσμα 3kW και 8 ώρες από βύσμα 6kW, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα γρήγορης φόρτισης που γεμίζει μια άδεια μπαταρία στο 80% της χωρητικότητας σε μόλις 40 λεπτά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

PEIRAIOS LEASING
NISSAN