• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Oλόκληρη τουρμπίνα σε smart (+vid)

Διαβάστηκε από 2708 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/12/2018
 

To mini μπορεί να κινηθεί και στον δρόμο, ενώ όσον αφορά στην επιτάχυνσή του, μπορεί και κάνει τα 0-273 χλμ./ώρα σε 9 δευτερόλεπτα. Δείτε το.

Μετά το Cuore, στην δημοσιότητα ήρθε και άλλη μια περίπτωση όπου ένα mini αυτοκίνητο εξοπλίστηκε με μια ολόκληρη τουρμπίνα στο πίσω του μέρος για να βελτιωθούν δραματικά οι επιδόσεις του.

Αυτή την φορά πρόκειται για ένα smart ForTwo που έχει εξοπλιστεί με τουρμπίνα από ένα GE T58 ελικόπτερο που μάλιστα καταλαμβάνει τον περισσότερο χώρο της καμπίνας, αφού εκτός από το, έτσι και αλλιώς, μικρό πορτ-μπαγκάζ, το αυτοκίνητο είναι τώρα μονοθέσιο, αφού το κάθισμα του συνοδηγού έπρεπε να αφαιρεθεί.
 
Το smart πάντως ακόμα και με αυτή την τροποποίηση μπορεί να κινείται νόμιμα στο δρόμο, αφού έχει ακόμα το 3κύλινδρο μοτέρ του στο εμπρός μέρος και έχει λάβει έγκριση από τις Αρχές. Όταν όμως το mini μπαίνει στην πίστα και ενεργοποιείται η τουρμπίνα των 2.000 ίππων, η ισχύς που παράγεται είναι τέτοια που μπορεί να κάνει το αυτοκίνητο να πετύχει το 0-273 χλμ./ώρα σε μόλις 9 δευτερόλεπτα με μέγιστη τελική ταχύτητα τα 354 χλμ./ώρα!

Δείτε το video.

Tags: SMART