H CUPRA ετοιμάζει μία πιο ισχυρή έκδοση του δυναμικού SUV.

Παίρνει το 5κύλινδρο μοτέρ της Audi το CUPRA Formentor;

1.972 Επισκέψεις στο άρθρο (18/1/2021)

Μία πιο ισχυρή έκδοση του Formentor φέρεται να ετοιμάζει η CUPRA, η οποία θα δανειστεί μηχανικά σύνολα από την Audi και θα αποτελέσει την ισχυρότερη επιλογή του νέου SUV.


Το CUPRA Formentor είναι εδώ και κάποιους μήνες διαθέσιμο στην ελληνική αγορά, ωστόσο η μάρκα φέρεται διατεθειμένη μελλοντικά να αυξήσει τον αριθμό των εκδόσεων για το νέο της μοντέλο. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι πληροφορίες η CUPRA ετοιμάζει μία πιο ισχυρή έκδοση του δυναμικού SUV, η οποία θα έχει το όνομα Formentor FZ και ήδη το μοντέλο έχει ξεκινήσει τις δοκιμές στους δρόμους.
 
Η ισχύς στο εν λόγω μοντέλο φημολογείται πως θα προέρχεται από τον ίδιο υπερτροφοδοτούμενο 5κύλινδρο 2,5 λίτρων κινητήρα που εξοπλίζει και το Audi RS Q3. Στην περίπτωση του τελευταίου προσφέρει 400 ίππους και 480 Nm ροπής, ενώ το σύνολο ολοκληρώνεται με το αυτόματο κιβώτιο S tronic 7 ταχυτήτων που στέλνει την ισχύ στο σύστημα μόνιμης τετρακίνησης quattro.
 
Για την περίπτωση του Formentor FZ και μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει γίνει γνωστό εάν η ισχύς θα είναι η ίδια με αυτή του Audi RS Q3. Ωστόσο όπως και να έχει, το σίγουρο είναι πως θα μιλάμε για ένα πιο δυνατό μοντέλο από το τρέχον κορυφαίο όπου εξοπλίζεται από τον 2λιτρο TSI κινητήρα βενζίνης που του προσφέρει 310 ίππους.
 
Θυμίζουμε πως το CUPRA Formentor σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και είναι το πρώτο 100% μοντέλο CUPRA που παράγεται στο Martorell. Βασίζεται στην πλατφόρμα MQB Evo του Volkswagen Group και συνδυάζει την πρακτικότητα ενός SUV με ισχυρές επιδόσεις και σπορ δυναμική εμφάνιση.   

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda