Οδοιπορικό: Roadtrip 2.800 χλμ. με ηλεκτρικό Kia EV6 (+vids)
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οδοιπορικό: Roadtrip 2.800 χλμ. με ηλεκτρικό Kia EV6 (+vids)

212.159 Επισκέψεις στο άρθρο (27/5/2022)

Το AutoΤρίτη βρέθηκε στο Final 4 της Euroleague στο Βελιγράδι, τολμώντας να κάνει μια διαδρομή συνολικά 2.800 χιλιομέτρων με το ηλεκτρικό Kia EV6. Πως είναι να ταξιδεύεις με ηλεκτρικό αυτοκίνητο και τι χρειάζεται να ξέρεις.

Το ΑutoΤρίτη πήγε Βελιγράδι με το Kia EV6 για το Final 4 της Euroleague

Είναι δύσκολο να ταξιδέψεις με ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Ναι σίγουρα στη θεωρία, γιατί στην πράξη ελάχιστοι το έχουν δοκιμάσει. Και ίσως κανείς δεν τόλμησε να διασχίσει μέσα σε 5 μέρες, τρεις διαφορετικές χώρες φορτωμένος με αποσκευές, εξοπλισμό και τέσσερις ενήλικους επιβάτες.

«Challenge accepted»!

Όμως εδώ στο AutoΤρίτη μας αρέσουν οι προκλήσεις και δεν μας αρέσει να αφήνουμε τίποτα στην θεωρία. Η αφορμή ήταν η παρουσία μιας ελληνικής ομάδας (Ολυμπιακός) στο Final 4 της Euroleague και η συνεργασία που έχει με την Kia. Έτσι λοιπόν πήραμε το EV6, το οικογενειακό ηλεκτρικό SUV των 229 ίππων που υπόσχεται, χάρη στη μεγάλη μπαταρία του των 77,4 kWh αυτονομία 528 χλμ. σε μικτές συνθήκες. Μπορεί δυστυχώς ο Ολυμπιακός να μην κατάφερε να σηκώσει την κούπα της Euroleague, ωστόσο εμείς καταφέραμε να κάνουμε πράξη το εγχείρημά μας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πήγαμε «φορτισμένοι» από incharge της nrg

Ένα τέτοιο μεγάλο ταξίδι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο θέλει και σωστό προγραμματισμό, αρχής γενομένης από τη φόρτιση του. Που θα φορτίσω, πόσο χρόνο θα χρειαστώ, πόσο θα πληρώσω. Εμείς για να μην αγχωθούμε, στην ελληνική επικράτεια επιλέξαμε το δίκτυο incharge της nrg. Είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα, με την πλειοψηφία των ταχυφορτιστών του, να έχουν τοποθετηθεί σε πρατήρια αυτοκινητοδρόμων (Σ.Ε.Α.) AVIN και Shell, καλύπτοντας  έτσι αποτελεσματικά, το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού οδικού δικτύου. Αξίζει να σημειώσουμε πως με τον 180άρη φορτιστή της nrg (στην Αταλάντη) γεμίσαμε από το 10 στο 80% σε μόλις 23 λεπτά.


Για τη φόρτιση του Kia EV6 επιλέξαμε το δίκτυο incharge της nrg, το μεγαλύτερο εντός Ελλάδος με την πλειοψηφία των ταχυφορτιστών του, να έχουν τοποθετηθεί σε πρατήρια αυτοκινητοδρόμων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

PEIRAIOS LEASING
test center