Ο μέχρι πριν λίγο καιρό ισχυρός άνδρας της F1 παραπονιέται ότι πλέον έχει δοθεί εντολή στο προσωπικό της εταιρείας σχεδόν να μην του μιλάνε.

Ο μέχρι πριν λίγο καιρό ισχυρός άνδρας της F1 παραπονιέται ότι πλέον έχει δοθεί εντολή στο προσωπικό της εταιρείας σχεδόν να μην του μιλάνε.

Παραγκωνίστηκε ο Bernie

3.160 Επισκέψεις στο άρθρο (20/3/2017)

Ο Ecclestone προκαλεί λέγοντας ότι τον παραμύθιαζαν μέχρι να υπογραφεί η συμφωνία και ότι μετά τον έκαναν στην άκρη και παρομοιάζει την F1 υπό τη διοίκησή του με ακριβό εστιατόριο ενώ τώρα με ένα απλό burgerάδικο.

Ο Bernie Ecclestone λέει ότι η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία της F1,Liberty Media, προσπαθεί να ξεφύγει εντελώς από τις μέρες που διοικούσε ο ίδιος το sport.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Ως μέρος της ανάληψης της F1 από τη Liberty Media, ο Ecclestone πήρε τον τίτλο του επίτιμου προέδρου, με τον Chase Carey να παίρνει τη θέση του CEO.

Ενώ αυτή η αλλαγή τυπικά κρατάει τον Ecclestone ως μέλος της οικογένειας της F1, ο ίδιος λέει ότι δεν έχει πλέον καμία εξουσία στο πώς διοικείται η F1.“Δεν μπορώ να κάνω τίποτα, ακόμα και στο προσωπικό έχουνε πει να μη μου μιλάνε. Θέλουν να ξεφορτωθούν την εποχή του Bernie. Λένε συνέχεια ότι έχω κάνει εξαιρετική δουλειά αλλά ότι πρέπει να προχωρήσουνε παρακάτω λες και κάτι τέτοιο με ευχαριστεί να το ακούω, αλλά ίσως να έχουν δίκιο.”

Ο Ecclestone προσέθεσε ότι εξεπλάγη που τον παραμέρισαν καθώς, αρχικά, είχε ειπωθεί ότι η Liberty τον ήθελε για CEO τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας .

“Αν ενοχλήθηκα όταν η Liberty μου ζήτησε να σταματήσω; Όχι. Έτσι όπως το βλέπω εγώ, αν πάρεις ένα καινούριο αυτοκίνητο, θέλεις να το οδηγήσεις αμέσως. Απογοητεύτηκα λίγο γιατί πριν αναλάβουν με είχαν ρωτήσει αν θέλω να συνεχίσω για τα τρία πρώτα χρόνια και είχα απαντήσει πως αν είμαι υγιής, ναι, θα ήθελα. Έτσι ήμουν έκπληκτος όταν την αμέσως επόμενη της υπογραφής της συμφωνίας μου ζητήθηκε να κάνω στην άκρη επειδή ο Chase ήθελε να αναλάβει την προεδρία, και μάλιστα μου το έκανε κατάμουτρα.”

Ενώ ο Ecclestone συχνά κατηγορούνταν ότι στόχευε πρωτίστως στα κέρδη παρά στο να προωθήσει το προφίλ της F1 ή να φροντίσει για τη μακροχρόνια υγεία του αθλήματος, δήλωσε ότι ζηλεύει το γεγονός ότι ο Carey θα μπορέσει να ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση.
“Προσπαθούσα να λειτουργήσω την εταιρεία ως διευθύνων σύμβουλος μιας εταιρείας που πρέπει να βγάλει κέρδη για τους μετόχους της. Γνώριζα ότι η CVC (προηγούμενη ιδιοκτήτρια) ήθελε να πουλήσει την εταιρεία οπότε έκανα ό,τι μπορούσα ώστε να σιγουρέψω ότι η εταιρεία θα είχε κέρδη και ότι θα μπορούσε να πουληθεί εύκολα. Με άφηναν να διοικώ με τον τρόπο που θεωρούσα ότι έπρεπε. Ζηλεύω τρομερά τον Chase επειδή είναι σε θέση να κάνει πράγματα που εγώ δεν ήθελα και δεν μπορούσα.”

Ο Ecclestone είπε ότι ηLiberty προσπαθεί να εισάγει μια νέα φιλοσοφία στην F1 κάνοντας το άθλημα πιο προσβάσιμο.
“Το βλέπω διαφορετικά από τους περισσότερους ανθρώπους. Όλοι θέλουν να πάνε σε ένα εστιατόριο που είναι αδύνατο να βρεις τραπέζι. Έτσι, ήμουν πολύ αυστηρός με θέματα όπως η είσοδος στα pits. Η φιλοσοφία της Liberty είναι πιο ανοιχτή. Έχουν Αμερικάνικη κουλτούρα και στην Αμερική όλοι μπορούν να μπουν στα paddocks και στα pits και να κουβεντιάσουν με τους οδηγούς και να καθίσουν στα αυτοκίνητα. Στην F1 έχουμε ένα 5-αστερο εστιατόριο με αστέρι Michelin και όχι ένα burgerάδικο. Αλλά ίσως τώρα η κουζίνα να είναι πιο προσβάσιμη και ίσως να είναι και πιο νόστιμη.”
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

VW LEASEPRO
test center