Παράνομα 6 στα 10 βενζινάδικα

3.449 Επισκέψεις στο άρθρο (10/12/2018)

Πρωταθλητές σε λαθρεμπόριο, νοθεία και φοροδιαφυγή με ποσοστό άνω του 62% είναι τα πρατήρια υγρών καυσίμων της Αττικής σύμφωνα με τους ελέγχους του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Το γεγονός ότι πολλοί από τους ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων προτιμούν τις παράνομες μεθόδους για να αυξήσουν τα κέρδη τους είναι κάτι γνωστό τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα και δεν προκαλεί κάποια ιδιαίτερη εντύπωση, ενώ επιβεβαιώνεται κάθε φορά και από τους ελέγχους του Σ.Δ.Ο.Ε.. Μετά τις τελευταίες έρευνες, λοιπόν, διαπιστώθηκαν υψηλά επίπεδα παραβατικότητας που ξεπέρασαν το 62% στα βενζινάδικα της Αττικής με το μεγαλύτερο ποσοστό να συγκεντρώνουν οι παραβάσεις για λαθρεμπορία, φοροδιαφυγή και νοθεία, ενώ δεν έλειψαν και περιπτώσεις παράνομων κρυφών υπόγειων δεξαμενών χωρητικότητας έως και 7 τόνων.
 

Αναλυτικότερα, οι «Rambo» του Σ.Δ.Ο.Ε. διενέργησαν ελέγχους σε 5 πρατήρια υγρών καυσίμων και διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε τρία εξ αυτών, κάτι που μεταφράζεται σε παραβατικότητα της τάξεως του 60%. Με απολογιστική μέθοδο εκ των υστέρων του ελέγχου διαπιστώθηκαν παραβάσεις λαθρεμπορίας για ποσότητες 27.000 λίτρων αμόλυβδης βενζίνης και 41.000 λίτρων πετρελαίου κίνησης

Έπειτα, έλεγχοι έγιναν και σε 11 πρατήρια για τη διάθεση υγραερίου κίνησης και διαπιστώθηκαν με απολογιστική μέθοδο εκ των υστέρων του ελέγχου, παραβάσεις σε επτά εξ αυτών, ήτοι παραβατικότητα άνω του 63%. Οι σημαντικότερες παραβάσεις αφορούσαν σε λαθρεμπορία, για ποσότητες που ξεπερνούν το 1.665.000 λίτρα υγραερίου, με τον κύριο όγκο να αφορά σε ένα πρατήριο. Σε πέντε εξ αυτών διαπιστώθηκε και μη έκδοση μεγάλου αριθμού φορολογικών στοιχείων (φοροδιαφυγή).

Τέλος, σημειώνουμε πως, διαπιστώθηκε νοθεία υγρών καυσίμων με χημικούς διαλύτες, ελαφρά λάδια κ.λ.π., σε ποσότητες 6.000 λίτρων βενζίνης αμόλυβδης, 3.500 λίτρων πετρελαίου κίνησης και 1.700 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης.

peugeot
skoda