Παραποίησαν τεστ ρύπων Jeep & Suzuki

4.880 Επισκέψεις στο άρθρο (24/1/2020)

Oι δύο εταιρείες καλούνται τώρα να βρουν κάποια λύση για να μην ανακληθεί η άδεια πώλησης των μοντέλων τους από όλη την Ε.Ε.


Toυς κανονισμούς που έχουν τεθεί σχετικά με τις εκπομπές ρύπων των diesel αυτοκινήτων παρενέβησαν τα Jeep Grand Cherokee και Suzuki Vitara, σύμφωνα με όσα έκαναν γνωστά οι ολλανδικές Αρχές χθες. Οι δύο εταιρείες πρέπει γρήγορα να βρουν κάποια λύση για να μειώσουν τις εκπομπές CO2 που παράγουν τα μοντέλα τους καθώς σε διαφορετική περίπτωση, η πώληση τους θα απαγορευτεί από όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Η ετυμηγορία των ολλανδικών Αρχών αναφέρει πως οι εταιρείες εφάρμοσαν «απαγορευμένες πρακτικές» που διασφάλιζαν πως τα μοντέλα αυτά θα εκπέμπουν περισσότερα επιβλαβή οξείδια του αζώτου (NOx) όταν κινούνται στον δρόμο απ` ό,τι σε συνθήκες δοκιμής.

Η Jeep έχει ήδη αναπτύξει ένα λογισμικό για να διορθώσει το πρόβλημα και έχει διαταχθεί να ανακαλέσει όλα τα αυτοκίνητα που πρέπει να αναβαθμιστούν με αυτό από όλη την Ευρώπη. Η Suzuki ακόμα δεν έχει βρει κάποια λύση.

«Η Suzuki πρέπει να βρει κάποιον τρόπο ή αλλιώς θα ξεκινήσουν τις διαδικασίες για να ανακληθεί η έγκριση που έχει λάβει η φίρμα για να πουλά το μοντέλο στην Ευρώπη» τόνισαν οι ολλανδικές Αρχές προσθέτοντας επίσης πως η διαδικασία ανάκλησης της άδειας για το Jeep Grand Cherokee έχει ήδη ξεκινήσει για παν ενδεχόμενο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως εάν η πιστοποίηση για ένα οποιοδήποτε μοντέλο ανακληθεί από μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ίδιο ισχύει αυτόματα για οποιοδήποτε άλλη χώρα-μέλος.
 

Hyundai
4green