Το Range Rover.

Παρελθόν ο V8 diesel από το Range Rover;

2.046 Επισκέψεις στο άρθρο (26/3/2020)

H Land Rover, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, θα αντικαταστήσει τον V8 diesel με ένα ήπια υβριδικό κινητήριο σύνολο.

Έτοιμη να καταργήσει ένας από τους σημαντικότερους κινητήρες στην ιστορία της, τον V8 diesel, είναι η Land Rover σύμφωνα με δημοσιεύματα που έρχονται από αξιόπιστα μέσα ενημέρωσης της Αγγλίας.

Ο συγκεκριμένος V8 βασίζεται στον V8 diesel 4,4 λίτρων της Ford και αποδίδει 339 άλογα και 740 Nm ροπής στα Range Rover και Range Rover Sport αλλά θα αντικατασταθεί από ένα 3λιτρο ήπια υβριδικό κινητήριο σύνολο που θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Συγκεκριμένα το Ranger Rover Sport στις εκδόσεις ΗSE, HSE Dynamic και Autobiography Dynamic θα λάβει το μοτέρ με την κωδική ονομασία D300 ενώ η έκδοση HST θα εξοπλιστεί με τον D350 που θα αποδίδει 345 άλογα και 700 Νm ροπής και θα δίνει την δυνατότητα στο αυτοκίνητο να πετυχαίνει το 0-100χλμ./ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα με μέγιστη τελική ταχύτητα τα 225 χλμ./ώρα.

Το Range Rover αναμένεται να λάβει τα ίδια μοτέρ, με τον D350 πάντως να φαίνεται πως θα διατεθεί για τις πιο πλούσιες εκδόσεις. Το 0-100 στο απλό Range Rover θα γίνεται με τον κινητήρα αυτό σε 7,1 δευτερόλεπτα.

Φυσικά, λόγω του λανσαρίσματος των νέων ήπια υβριδικών κινητήρων, ο τιμοκατάλογος είναι πιθανό να διαφοροποιηθεί σημαντικά.
 

OPEL NEA MONTELA
test center